Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Кого хочуть звинуватити у небажанні покращити добробут українців? Що загрожує кримському урожаю? Чи безпечні модифіковані продукти?


Ірина Біла Київ, 24 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Популістський пінг-понг із законом про підвищення мінімальних зарплат та пенсій почався, стверджує газета “Україна молода”. Міністр соціальної політики звинувачує Президента в можливому непідвищенні зарплат і пенсій. Журналісти переконані, що уряд обирає стиль шантажу і контрпіару, а не силового продавлювання свого рішення. Коаліціянти прагнуть скористатися ситуацією й підточити рейтинг Президента, котрий, мовляв, не бажає поліпшення добробуту своїх співгромадян. На цьому наголошується в статті “Піар по-кабмінівськи”.

Кримська спека до 40 градусів, що не спадає вже тиждень, може знищити чималу частину врожаю півострова. Як пише газета “Голос України”, на поливних землях намагаються врятувати хліб, а на богарних ланах деякі аграрії почали скошувати спалені посіви на сінаж. За прогнозами спеціалістів, нещадне сонце може спонукати до початку рекордних жнив уже в середині червня — набагато раніше звичного старту збиральної кампанії.

А коли не буде натуральних овочів, доведеться українцям купувати імпортні модифіковані. Довести шкідливість модифікованих продуктів і обмежити законодавчо їхню реалізацію в Україні взялися харківські генетики та юристи. Вони наголошують, що трансгенні продукти роблять беззахисним ДНК людини, вона стає вразливою для будь-яких зовнішніх факторів. І тоді люди народжуються з патологіями. Але найгірше, що українці не знають, який продукт є модифікований, а який – ні. Бо закон не передбачає обов’язкового маркування. Подробиці – в статті “Апетитні і загадкові”, яку друкує “Газета 24”.

У більшості вузів кінець травня – початок заліків, червень – пора іспитів. За короткий період часу потрібно перечитати безліч літератури, визубрити формули, повторити величини. Випробування для нервів, очей і пам’яті – справжній стрес. Як пережити сесію з найменшими втратами сил і часу, розповідає газета “Сегодня”. Стаття називається “Випробування екзаменами”.

Вперше на День Києва в столиці буде проведене тригодинне шоу феєрверків з лазерними ефектами. Докладніше про святкову програму на найближчі вихідні переповідає газета “Факти”.
XS
SM
MD
LG