Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто влаштував в Генпрокуратурі "силовий сценарій"? Чи скоро спаде спека? Чому несправно сплачуються автостраховки?


Ірина Біла Київ, 25 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У четвер політичне життя в країні було бурхливим, підсумовує газета “Україна молода”. Президент звільнив з посади Генпрокурора Святослава Піскуна і призначив прокурора Криму Віктора Шемчука виконувачем обов’язків Генерального прокурора. Коаліція з цим не погодилася і влаштувала в Генпрокуратурі “силовий сценарій”. Подробиці – в статті “На війні, як на війні”.

Ще одне нове призначення, яке коментує газета “Комерсант”: начальником Управління державної охорони Президент призначив Валерія Гелетея. Він став другим начальником упродовж двох днів. Ця несподівана кадрова перестановка ще більше ствердила думку представників коаліції, що Віктор Ющенко має намір силовим методом вирішити політичну кризу, що затягнулася. Стаття називається “Страж Президента”.

А ось газета “Голос України” переконує, що крім можливості силового розв’язання політичної кризи, найбільше людей сьогодні непокоїть спека. Чого очікувати в найближчий час від погоди? Метеорологи прогнозують, що до кінця травня – початку червня про суттєве похолодання можна й не мріяти. Українці можуть розраховувати лише на несуттєве покращення ситуації 29 травня (буде +26-30), а потім знову спека. Як вона вплине на врожай, які перспективи на нього в різних регіонах України? Про це на шпальтах газети розповідає віце-прем''єр з аграрних питань Віктор Славута.

1 серпня збудеться мрія страховиків, інформує “Газета 24”. ДАЇ розпочне перевірку страхових полісів у водіїв. Однак, отримавши додатково ще до 5 млн. нових клієнтів, страховики не встигли впоратися з клопотами, які їм принесли 2 млн. вже застрахованих клієнтів. Більше з проблемами страхових компаній – у статті “Виплати розтягуються на два місяці, а то й більше”. Рівно 20 років тому німецький пілот Матіас Руст вторгнувся в радянський повітряний простір і приземлився в самісінькому центрі Москви. Про те, як це відбувалося і які були перші враження пілота, розповідає газета “Факти”.
XS
SM
MD
LG