Доступність посилання

ТОП новини

В Ялті пройде зустріч керівників урядів країн-членів СНД


Володимир Притула Ялта, 25 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Ялті має пройти саміт глав урядів країн-членів Співдружності Незалежних Держав. Учора для участі в ньому прибув прем’єр-міністр України Віктор Янукович, проте, уже по обіді він повернувся до Києва.

Приїзд російського прем’єра Міхаіла Фрадкова очікується сьогодні дещо пізніше, хоча ще у середу не було відомо, чи він буде. Втім, очевидно, на саміті замість Віктора Януковича буде Микола Азаров. Цілком можливо, що і Фрадков не приїде. А вчора до Криму прибули прем’єри Вірменії, Азербайджану і Таджикистану. Завтра приїдуть молдовський і білоруський прем’єри. Казахстан та Узбекистан будуть представлені віце-прем’єрами, Грузія – міністром фінансів, а Киргизстан і Туркменія – представниками у виконкомі СНД.

До речі, голова виконкому Володимир Рушайло прибув до Ялти ще 23 травня. Засідання Ради голів урядів країн-членів СНД проходитиме в Лівадійському палаці. Там же співголовування у цій міжурядовій структурі перейде до Білорусі та Таджикистану. Організатори обіцяють, що о 12 годині відбудеться підписання підсумкових документів і невеликий брифінг для преси.

Як повідомив прем’єр-міністр Таджикистану Акил Акилов, у порядку денному засідання Ради голів урядів країн-членів СНД – 25 питань. Найголовнішим він назвав питання створення єдиного енергетичного ринку СНД. Український прем’єр Віктор Янукович серед тем, що розглядатимуться, назвав питання міграції, транспортних коридорів, розвитку транспортної інфраструктури, узгодження тарифів на транспортні послуги і пообіцяв запросити учасників засідання до інвестування у підготовку Євро-2012...

Кримська влада вчора і сьогодні обмежила рух транспорту на трасах за маршрутом Аеропорт-Сімферополь-Алушта-Ялта-Форос. І це викликало великі скупчення автомобілів у Сімферополі та Ялті, кількагодинні затримки. З боку місцевого населення знову звучать нарікання і скарги. І сьогодні в Сімферополі активісти Національного фронту “Севастопль-Крим-Росія” пікетуватимуть будинок кримського уряду з протестом проти того, щоб подібні Саміти проходили в Криму. Вони кажуть, що Україна досі не підписала статут Співдружності і вимагатимуть, щоб Партія регіонів підняла це питання у Верховній Раді України.
XS
SM
MD
LG