Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Анатолій Гриценко не підтримав постанови уряду про контроль і забезпечення діяльності органів МВС


Про це він повідомив сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів: «Я не бачу сенсу в прийнятті таких постанов, вони, найімовірніше, будуть припинені діями Президента».


Про це він повідомив сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів: «Я не бачу сенсу в прийнятті таких постанов, вони, найімовірніше, будуть припинені діями Президента».

Міністр оборони також повідомив, що порадив прем''єр-міністру України Віктору Януковичу зустрітися з Президентом України Віктором Ющенком і знайти взаєморозуміння.

«Немає спільної точки зору тому, що немає спільної роботи», – наголосив Анатолій Гриценко. За його словами, прем''єр-міністр повідомив, що домовлятиметься з Президентом з приводу можливої зустрічі.

У п’ятницю уряд на своєму позачерговому засіданні ухвалив постанову про питання контролю і забезпечення діяльності органів та підрозділів Міністерства внутрішніх справ України.

Зокрема, уряд доручив міністру внутрішніх справ Василеві Цушку забезпечити підтримання громадського порядку у Києві із залученням відповідних органів та підрозділів міністерства, оперативно погоджувати з новопризначеним віце-прем''єр-міністром Олександром Кузьмуком планування та результати виконання своїх обов''язків.

Уряд зобов''язав міністра внутрішніх справ виключити випадки передислокації органів та підрозділів із порушенням вимог закону України «Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України».

Крім того, Василь Цушку повинен провести роз''яснювальну роботу серед військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ щодо неприпустимості порушення Конституції і законів, а також попередити їх під розписку про кримінальну відповідальність за виконання явно злочинних наказів та вчинення інших діянь, передбачених Кримінальним кодексом України.

Президент України Віктор Ющенко у п’ятницю, 25 травня, підписав Указ, яким підпорядкував собі внутрішні війська. Досі вони були підпорядковані Міністру внутрішніх справ.

Матеріали до теми:

• Президент підписав Указ, яким підпорядкував собі внутрішні війська, а уряд не визнає цього • Генпрокуратура порушила кримiнальну справу проти міністра внутрішніх справ Василя Цушка • У Європі засуджують застосування сили в українському конфлікті • Лех Валенса: Прошу, благаю! Хай в Україні переможе здоровий глузд! • Гра м’язами: що відбувається у силових структурах і довкола них? (Прямий ефір) • Віктор Ющенко вважає, що коаліція штучно затягує перебіг переговорів • Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що його уряд не допустить громадянської війни • Німецький експерт: політична криза в Україні – серйозне випробування і для відносин Києва з ЄС • Кадрові перестановки силовиків • Президент Чехії закликає українських лідерів шукати спільну мову, а не виштовхувати один одного з політики
XS
SM
MD
LG