Доступність посилання

ТОП новини

Лех Валенса: Прошу, благаю! Хай в Україні переможе здоровий глузд!


Єва Поштар Варшава, 25 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) -У Польщі занепокоєні внутрішньою ситуацією в Україні. Колишній польський президент Лех Валенса закликає Президента України Віктора Ющенка та Прем''єр-міністра Віктора Януковича до миру. Віце-президент Європарламенту, польський євродепутат Марек Сівєц повідомляє, що в понеділок до Києва приїде делегація Європарламенту.

Лех Валенса
“Прошу, благаю! Хай в Україні переможе здоровий глузд!” – емоційно волає колишній польський президент Лех Валенса. Валенса закликає українських Президента і Прем’єра до більшої відповідальності та якнайшвидше домовитися. Це для нас важлива країна! Там мусить бути державне правління, не безладдя, наголошує Лех Валенса.

Це безладдя, що зараз діється в Україні нікому не потрібне. Кожне безладдя некорисно впливає на інших, нагадує він. Україна надто важлива для Європи та світу, і там повинен перемогти здоровий глузд, переконаний колишній польський президент.

Делегація ЄС їде в Україну

Розвитком подій в Україні також стурбований віце-президент Європарламенту, польський євродепутат Марек Сивец. Сивец переконаний, що Україні потрібна міжнародна дипломатична допомога. З цією метою у понеділок до Києва прибуде делегація Європейського парламенту, яку очолить Адріян Северин, керівник групи Європарламент-Україна. Сивец сподівається, що делегація зможе трохи охолодити розпалені українські голови.

Також євродепутат Марек Сивец зазначає, що ніхто: ані український Президент, ані український Прем’єр — не виграє, відкинувши остаточно можливості домовитися. Більшість українців хоче жити і працювати нормально, констатує Сивец, і немає в Україні умов для того, щоб вивести на вулицю військо.

Речник польського міністерства закордонних справ Роберт Шанявський сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, що в Польщі недостатньо інформації про події в Україні, щоб скласти повну картину подій та проаналізувати їх. Але у будь-якому випадку, “Польща бажає всього найкращого народові України, і сподівається, що Україна подолає кризу демократичним шляхом”.

Матеріали до теми:

• У Європі засуджують застосування сили в українському конфлікті • Німеччина занепокоєна політичним протистоянням в Україні • Німецький експерт: політична криза в Україні – серйозне випробування і для відносин Києва з ЄС • Президент Чехії закликає українських лідерів шукати спільну мову, а не виштовхувати один одного з політики • Кадрові перестановки силовиків
XS
SM
MD
LG