Доступність посилання

ТОП новини

Європейці закликають українські сторони домовитися


Колишній президент Польщі Лех Валенса: Прошу, благаю! Хай в Україні переможе здоровий глузд! Я хотів би, щоб ті двоє панів якнайшвидше домовилися...

Колишній президент Польщі Лех Валенса

Прошу, благаю! Хай в Україні переможе здоровий глузд! Я хотів би, щоб ті двоє панів якнайшвидше домовилися. Закликаю до більшої відповідальності. Україна це для нас важлива країна! Там мусить бути державне правління, не безладдя. Це все, що зараз діється в Україні нікому не потрібне. Однак кожне безладдя некорисно впливає на інших.

На мою думку, треба просити-благати, це моє послання Україні -хай переможе здоровий глузд! Україна надто важлива для Європи та світу!


Віце-президент Європарламенту польский євродепутат Марек Сівєц

У понеділок до Києва прибуде делегація Європейського парламенту. Делегацію очолить пан Северін, керівник групи Європарламент-Україна. Це буде численна та компетентна делегація. Сподіваюсь, що їхній приїзд до Києва трохи охолодить розпалені українські голови

...Лідери України втратили почуття реальності, бо на мою думку в цьому протистоянні не буде переможця. Якщо, те, що трапилось не є для українського президента та прем''єра сигналом тривоги, тоді слід чекати найгіршого.

Більшість українців хоче жити і працювати нормально. На мою думку, немає в Україні умов для того, щоби вивести на вулицю військо. Вважаю, що звичайні громадяни не схильні влаштовувати мітинги протесту на вулицях українських міст. Силовикам просто не буде кого розганяти.


Заступник голова Делегації Європарламенту у зв’язках з Україною Чарльз Таннок

Я думаю, що нині відбувається дуже тривожне погіршення ситуації. Я сподіваюся, що це лише один інцидент, що верховенство право буде знову відновлено.

Колишній голова Делегації Європарламенту у зв`язках з Україною, євродепутат від Нідерландів Ян-Марінус Вірсма

Я думаю, що більшість людей в Україні достатньо розумні, аби збагнути, що це країні не потрібно. Сподіваюся, що застосування сили було лише одним інцидентом. Інакше це може стати серйозною проблемою

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Ми дуже хотіли б, щоб якомога швидше вдалося подолати конституційну кризу в Україні. Це треба зробити також для того, аби можна було нарешті присвятити увагу й іншим проектам і, зокрема, досягти поступу в справі укладання угоди про посилене партнерство з ЄС.

Матеріали до теми:

• У Європі засуджують застосування сили в українському конфлікті • Лех Валенса: Прошу, благаю! Хай в Україні переможе здоровий глузд! • Німецький експерт: політична криза в Україні – серйозне випробування і для відносин Києва з ЄС • Президент Чехії закликає українських лідерів шукати спільну мову, а не виштовхувати один одного з політики • Кадрові перестановки силовиків
XS
SM
MD
LG