Доступність посилання

ТОП новини

Командувач внутрішніми військами: ми не братимемо участі в силовому вирішенні політичної кризи


«Внутрішній війська виконують закон України про внутрішні війська, ніяких заходів силового варіанту не передбачено і не збираємось передбачати», - генерал-полковник Олександр Кіхтенко.


«Внутрішній війська виконують закон України про внутрішні війська, ніяких заходів силового варіанту не передбачено і не збираємось передбачати», - генерал-полковник Олександр Кіхтенко.

Він підкреслив, що внутрішні війська призначені для охорони громадського порядку і забезпечують його по всій території України. За його словами, сьогодні внутршніх війська продовжують співпрацю з МВС, допомагаючи міліції в охороні громадського порядку. В цих заходах бере участь близько 2 тис. військовослужбовців.

Говорячи про ситуацію в Києві, він зазначив, що внутрішні війська забезпечують заходи, пов’язані із святкуванням Дня Києва.

Він також повідомив, що сьогодні народні депутати подивилися, чим займаються внутрішні війська, були в Головному управлінні ВВ та на навчальному центрі ВВ у селищі Петрівці під Києвом, де проходять змагання спецназу внутрішніх військ.

Також О. Кіхтенко назвав нонсенсом погрози Святослава Піскуна про арешт у разі виконання ним наказів Президента.

«Якщо можна заарештувати людину, яка виконує накази Президента, то це вже нонсенс. Президент – глава держави, верховний головнокомандуючий. І я, як командуючий внутрішніми військами, зобов’язаний виконувати накази Президента», - сказав генерал, підкресливши, що внутрішні війська жодного злочинного наказу не виконуватимуть.

Відповідаючи на запитання, чи буде він виконувати накази міністра внутрішніх справ, командувач нагадав, що Указом Президента внутрішні війська виведені із складу МВС. «Це рішення Президента і я не можу його оспорювати», - додав він.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи відомо йому, що суд відмінив Указ Президента про виведення внутршніх військ із складу МВС, він сказав: «це рішення стосується Президента, не мене як командувача військами. Це питання абсолютно не до мене».

Перший заступник голови МВС Михайло Корнієнко на брифінгу назвав кількість військових і області, з яких рухаються підрозділи внутрішніх військ:

“За нашими даними зараз до Києва рухаються 82 транспортних засоби, в яких перебувають 2050 військовослужбовців внутрішніх військ. Команду на висунення цих військ сюди дав командувач внутрішніх військ генерал-полковник Кіхтенко. Я повинен сказати, що ця команда була міністром відмінена, але генерал-полковник Кіхтенко відмовився виконувати наказ міністра внутрішніх справ. В армії це неприпустимо, коли старший начальник дає команду, а він не виконується... Війська йдуть з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, херсонської, Чернівецької областей”.
XS
SM
MD
LG