Доступність посилання

ТОП новини

Найспокійніша країна – Норвегія, Україна далеко позаду. Андрій Шевченко не може забути «Мілан». (Огляд європейської преси)


Наталка Кудрик Рим, 31 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Україна разом зі США на низьких позиціях за рівнем спокою і безпеки у державі, гірша ситуація в Росії. Італійські урядовці пропонують заборонити продаж цигарок неповнолітнім. Нападник лондонського «Челсі» Андрій Шевченко не може забути «Мілан», а його дружина натякає на можливе повернення до Італії. Такі теми, серед іншого, порушує сьогодні європейська преса.


Гарну новину подає газета «Corriere della sera», посилаючись на дослідження тижневика «The Economist»: за останні 17 років (після падіння Берлінської стіни та закінчення «холодної війни») кількість конфліктів у світі зменшилася на 40%. Західних експертів попросили створити класифікацію країн стосовно миролюбності і спокою, аналізуючи зокрема, збройні суперечки, військові витрати і рівень злочинності у державі. З-поміж 121 країни найбільш безпечною у світі виявилася Норвегія, до першої п’ятірки спокійних увійшли також Нова Зеландія, Данія, Ірландія та Японія. Високий рівень миролюбності у Євросоюзі, Канаді та Австралії. Україна, як і США, пасе задніх у цій класифікації, де на останніх позиціях: Росія, Ізраїль, Судан та Ірак.

Папа Римський Бенедикт XVI молиться за Мадлен Маккан – британську дівчинку, яка зникла місяць тому у Португалії під час відпочинку з батьками. «La Stampa» інформує, що Святіший отець прийняв у Ватикані подружжя Маккан та освятив фотографію їхньої 4-річної дитини. «За нормальних обставин ця зустріч була б найемоційнішим моментом у нашому житті, – сказав батько дівчинки Джеррі Маккан, – але не можемо забувати, що з нами поруч немає Мадлен». За словами змучених і знервованих батьків, розмова із Папою додала їм нових сил для подальших пошуків дитини.

У міжнародний День боротьби з курінням «La Repubblica» повідомляє, що в Італії армія запеклих курців налічує 11 мільйонів осіб. Це переважно люди віком від 25 до 44 років. Шкідлива звичка чимдалі більше поширюється серед підлітків. У зв’язку з цим міністр охорони здоров’я Лівія Турко запропонувала заборонити продаж цигарок дітям до 18 років. Подібними діями, коментує видання, міністр прагне посилити боротьбу з курінням. В Італії вже кілька років діє заборона на куріння у громадських місцях. Водночас заборонами проблеми не розв’язати, вважає міністр Турко.

Український футболіст Андрій Шевченко вже рік, як живе у Лондоні, але його серце залишається з італійським клубом «Мілан». У цьому він зізнався в інтерв''ю італійському часопису «Chi» («Хто»), який висвітлює подробиці життя відомих людей. Поруч інтерв''ю – світлини щасливого подружжя Шевченка разом із дітьми на ґанку розкішної вілли, де мешкає родина. З приводу можливого повернення до Мілана більше говорить дружина Крістен Пазік: «Андрій має грати там, де йому подобається найбільше, а в Італії ми почуваємося, як дома». І в кінці додає, що їй подобається, як грає на полі Рональдо, тому Крістен хотіла б бачити свого чоловіка у парі з відомим бразильцем, котрий нині у складі клубу «Мілан».
XS
SM
MD
LG