Доступність посилання

ТОП новини

Домовленості зірвані?


Тетяна Ярмощук Київ, 1 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Ще день легітимності парламенту, чи дата дострокових виборів знову буде змінена? Чи відбудеться сьогодні засідання Верховної Ради, і чи буде на ньому присутня опозиція?


Сьогодні немає підстав іти до сесійної зали, вважають нашоукраїнці, втім, цілковито не відкидають такої можливості. За словами Руслана Князевича, Президент – все ж таки жива людина, і чаша терпіння його переповнена дуже брутальним та цинічним небажанням коаліції дотримуватися взятих на себе публічних домовленостей: “Якщо це питання не буде врегульоване, думаю, що до кінця дня треба очікувати від “Нашої України” досить рішучих дій щодо врегулювання питання вже без коаліції”.

Чи приходити сьогодні до парламенту, Блок Юлії Тимошенко має вирішити зранку на засіданні фракції. Йосип Вінський заявив: “Фракція о 9 годині, і будемо вирішувати, що нам робити далі. Ми за три дні не ухвалили, по суті, жодного рішення для розв’язання політичної кризи. Тому зрозуміло, що слід ухвалювати якісь інші заходи”.

Коаліціянти ж заявляють, що саме на сьогоднішньому засіданні і будуть ухвалені необхідні для проведення дострокових виборів документи. Представник Партії регіонів Михайло Чечетов повідомив: “Ухвалили розумне рішення. Зачекаємо до ранку. О 10 годинні ми починаємо з того, що розглядаємо закон про вибори. Я вам даю слово, що ці закони будуть проголосовані і направлені Президенту”.

Президент Віктор Ющенко заявляв, що дострокові вибори відбудуться через 60 днiв після з’їздів БЮТу та “Нашої України”, якщо парламент у четвер не реалiзує полiтичнi домовленості.

Учора зранку Президент призупинив розпуск Верховної Ради ще на один день. Він вніс зміни до попереднього указу про призупинення розпуску парламенту на 29 і 30 травня. Але принципові рішення у додатковий парламентський день депутати так і не ухвалили.
XS
SM
MD
LG