Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Як сьогодні газетярі коментують дебати у Верховній Раді і яким вони бачать майбутнє депутатів?


Ірина Біла Київ, 1 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – “Віктор Небоженко: “Верховна Рада неспроможна, навіть тоді, коли їй дають шанс, бути легітимною” – у публікації під таким заголовком, яку друкує газета “Україна молода”, керівник соціологічної фірми «Український барометр» ділиться першими враженнями від провалу в парламенті домовленостей про дострокові вибори.

Вчорашнє засідання парламенту відбулося з демонстративним затягуванням підготовки законодавчої бази з боку соціалістів і комуністів. Тому майбутнє Верховної Ради і надалі лишається туманним – документи для проведення дострокових виборів не готові, а Президент попередив, що він не збирається і надалі подовжувати роботу парламенту. Подробиці парламентської впертості і прогнози на майбутнє пропонує газета “Комерсант”.

“Газета 24” розповідає, як учора “депутати поливали один одного брудом”. Чесно кажучи, зізнається журналіст, давно не доводилося бачити, щоб люди промовляли стільки дурниць за такий проміжок часу. Що саме кореспондент називає дурницею – у статті “Про деякі переваги права”.

Цукерки та інші дрібні подарунки для вчителів та вихователів дитячих садків – це вдячність батьків чи корупція? А може, ці подарунки – форма сплати податків? Адже всі наші вчителі, вихователі, няньки, лікарі й інші потенційні «хабарники» фінансуються зі сформованих нашими податками бюджетних грошей. Чи не простіше платити напряму? Відповідь шукає дописувач “Газети 24” у публікації “Цукерки-подаруночки”.

З початком літа у немалої частини батьків починається головний біль під назвою “Куди прилаштувати дитину?”. Та й не просто прилаштувати, а щоб вона ще й чомусь повчилася. Про те, де такі батьківські мрії втілюються, розповідає газета “Сегодня”.
XS
SM
MD
LG