Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко закликає до єдності БЮТ і «Нашу Україну», а також інші політичні сили демократичного спектру


Про це Президент України сказав на спільному засіданні фракцій БЮТ і «Наша Україна», повідомила прес-служба глави держави.

Про це Президент України сказав на спільному засіданні фракцій БЮТ і «Наша Україна», повідомила прес-служба глави держави.

Звертаючись до депутатів БЮТ і «Нашої України» Ющенко підкреслив, що вони є єдиною командою. «Я не хотів би це говорити не на декларативному рівні, я не хотів би це говорити на рівні навіть угоди, яка існує, заяви, яка існує між двома політичними силами. Я хотів би говорити на чисто людському рівні. Дуже хотілось би, щоб з цієї наради ми вийшли з відчуттям персонального обов’язку сформувати коректні оптимістичні міжпартійні стосунки».

Глава держави високо оцінив рішення про дострокове складання повноважень народними депутатами України – членами цих фракцій: «Хотів би сказати – я високо ціную вашу позицію, яку ви продемонстрували – особливо останні чотири місяці, коли на терезах стояло питання долі української демократії».

Під час зустрічі він наголосив, що вчинок фракцій «Наша Україна» та БЮТ є «великим внеском у розбудову української демократії».

Віктор Ющенко також наголосив, що дотепер нормальним явищем української політики була зрада: «Зрада сприймалася як окрема спеціальна риса народного депутата. Вашими руками написано, можливо, дуже дорогою ціною одне: в українському парламенті зради не повинно бути. Переконаний, що це уроки не тільки для політичної еліти, депутатів, а й для нації».

Президент також відзначив той факт, що Україна знайшла вирішення цієї кризи без посередників. Він нагадав, що ще два з половиною роки тому таке врегулювання без міжнародних посередників було неможливим, однак сьогодні українські політики знайшли вихід із кризи самостійно. «У цьому я бачу великий національний прогрес. Це все наука. Ми пройшли її гідно».

Віктор Ющенко наголосив, що попереду нелегка виборча кампанія. Звертаючись до депутатів, він підкреслив, що «на вас, на ваших плечах лежить виборча кампанія. І тому ми говоримо про те, що ніякі відпустки, ніякі втрати часу не повинні бути припустимі в цей період».

Президент підкреслив, що політичні сили мають докласти усіх зусиль задля недопущення фальсифікації під час позачергових парламентських виборів.

Віктор Ющенко також звернув увагу як присутніх депутатів від опозиції, так і депутатів, які представляють коаліцію, на необхідність ретельного формування виборчих комісій усіх рівнів, повідомляє прес-служба Глави держави.
XS
SM
MD
LG