Доступність посилання

ТОП новини

Крокодил, який загубився в Азовському морі


Тарас Москалюк Маріуполь, 4 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Тисячі мешканців приазовського міста Маріуполя виходять на міські пляжі з надією побачити справжнього крокодила. Напередодні, під час рекламної фотосесії на пляжі, крокодил вирвався з рук дресирувальника і втік у море. Шукати рептилію почали ще в минулий четвер.

До пошуків крокодила Годзика залучили аварійно-рятувальну службу, підрозділи МНС Маріуполя, міліцію, прокуратуру, телебачення, радіо.
Артем Каракат, артист пересувного цирку-шапіто, що гастролює у приморському місті, привіз крокодила на ім’я Годзик на пляж. Але зробити жодного кадру фотосесії не зміг. Рептилія почула воду і немов сказилася. Утримати Годзика Артем не зміг.

Тепер артист не може працювати. А крім того, вкрай стурбований станом прісноводної тварини, яка не пристосована жити у морській воді, ще й такій брудній, що, за словами артиста, «навіть риба викидається з моря». Крокодил не їсть морської їжі, а якби й їв, не зміг би — під час фотографування щелепи крокодила перев’язали скотчем.

На місцевих пляжах спочатку розпочалася паніка. Працівники МНС ходили по пляжу і попереджали про небезпеку. Люди побігли з води, а рятувальники розпочали пошуки тварини.

Але стан води такий, що в ній не можна ані купатись, ані хоч би щось роздивитись. Та й цікавість узяла своє. Тепер на пляжах знову повно людей — і саме завдяки крокодилові.

Крокодил живе принаймні в легендах

Керівник міської рятувальної станції Аркадій Будика каже, що рятують крокодила всім містом: залучили аварійно-рятувальну службу, підрозділи МНС Маріуполя, міліцію, прокуратуру, телебачення, радіо.

Годзика назвали на честь кіномонстра Годзили. Але тезка кінозірки значно менший — всього близько метра довжиною. Два роки тому артисти пересувного шапіто заплатили за нього 700 доларів. Прибутку Годзик приніс за цей час значно більше.

Він був улюбленцем глядачів у цирку і став героєм місцевих легенд після зникнення. Діти на пляжі стверджують, що бачили крокодила у воді.

Співробітники цирку кажуть, що вже не впевнені у тому, що Годзик живий. Але все-таки мають надію, що вже от сьогодні вночі він вийде, щоб подихати справжнім свіжим повітрям.
XS
SM
MD
LG