Доступність посилання

ТОП новини

Турецькі військові спростували повідомлення про вторгнення на іракську територію під час операції проти курдів


Сполучені Штати, зі свого боку, підтвердили, що турецькі війська діють лише на своїй території, не порушуючи кордону з Іраком.

Міністр закордонних справ Туреччини Абдулла Гюль заявив журналістам в Анкарі: “Наскільки мені відомо, турецький Генштаб виступив із заявою з цього приводу. Вторгнення в Ірак не було. Така операція вимагає окремої підготовки. Але не потрібно забувати, що ми ведемо боротьбу з тероризмом, і зробимо все для його викорінення. Докладемо усіх зусиль для досягнення цієї мети”.

Сполучені Штати, зі свого боку, підтвердили, що турецькі війська діють лише на своїй території, не порушуючи кордону з Іраком.

“Ми повністю на боці Туреччини у її боротьбі з тероризмом. Ми дуже тісно співпрацюємо у цій сфері й вважаємо Робітничу партію Курдистану терористичною організацією. Туреччина та Ірак – сусіди. І на це необхідно зважати. Думаю, що жодній із цих країн не потрібне вторгнення в Ірак”, - заявив на брифінгу у Вашингтоні представник держдепартаменту США Шон МакКормак.

Раніше повідомлялося, що декілька тисяч турецьких солдатів, переслідуючи курдських повстанців, перетнули кордон на півночі Іраку.
XS
SM
MD
LG