Доступність посилання

ТОП новини

В Україні почастішали випадки расизму та антисемітизму


Про це йдеться у звіті правозахисної організації «Human Rights First» на тему злочинів на ґрунті ненависті за ознакою раси, релігії та сексуальної орієнтації. Дослідження охоплює 56 країн-членів ОБСЄ.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації «Human Rights First» на тему злочинів на ґрунті ненависті за ознакою раси, релігії та сексуальної орієнтації.

Дослідження охоплює 56 країн-членів Організації безпеки та співробітництва в Європі.

Особливо небезпечним в Україні є становище ромів, євреїв, кримських татар та людей африканського походження, йдеться у документі.

Упродовж минулого року також зазнавали утисків російські установи на заході України, зазначають правозахисники.

Вони наголошують, що український уряд не збирає і не оприлюднює інформацію про злочини на ґрунті будь-якої нетерпимості, тому звіт базується на інформації від місцевих громадських організацій.

Тим часом, заступник голови МВС України Микола Куп’янський заявив, що у Міністерстві внутрішніх справ створять спеціальний підрозділ у справах іноземців: “Нами на сьогоднішній день в департаменті карного розшуку створюється спеціальний підрозділ, який буде займатися попередженням та розкриттям злочинів, вчинених іноземцями та вчинених проти іноземців, аналогічні підрозділи створюються в усіх інших регіонах України”.
XS
SM
MD
LG