Доступність посилання

ТОП новини

Передвибрики


Тетяна Ярмощук Київ, 8 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Опозиція думає про вибори та намагається забрати із парламенту трудові книжки. Коаліція каже, що й сьогодні для дострокових виборів немає підстав. А колишні соратники Тимошенко планують відновлювати фракцію.

“Наша Україна”, “Народна самооборона” та “Українська правиця” домовилися створити єдиний блок. Він матиме назву “Наша Україна – Самооборона – Правиця”. Представник “Народної самооборони” Микола Катеринчук сказав: “Ви подивіться на ганебні зміни до виборчого законодавства, де можна голосувати на дому, де політичні партії, які не були представлені у парламенті, не мають права створювати дільничні виборчі комісії, тобто, питання контролю над голосами виборців на сьогоднішній день відкрите”.

Втім, за словами Миколи Катеринчука, остаточне рішення щодо блокування мають ухвалити сьогодні. Коаліціянти ж продовжують наполягати, що підстав для дострокових виборів немає. Верховна Рада навіть ухвалила постанову, якою зобов’язала депутатів, які написали заяви про вихід із фракції, бути присутніми на засіданні парламенту під час оприлюднення заяв. Представник Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив: “Ніхто не міг уявити, що опозиція, лідери, не контролюють ситуацію у своїх фракціях. Ніхто не міг очікувати, що буде інформація, начебто ті заяви писалися під зобов’язання лідерів, що вони ніколи не дійдуть до Верховної Ради, а пишуться виключно для того, що подати їх Президенту, щоб він був більш рішучим. Саме як реакція, щоб дотриматися чистоти юридичної процедури, і була ухвалена ця постанова”.

Опозиція ж каже, що ця постанова їх не стосується, оскільки закони зворотної дії не мають. Нашоукраїнець Михайло Поживанов в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: “Навіть якщо її підпише нібито Голова Верховної Ради, вона набирає чинності тільки для тих, хто хоче таким же чином позбавитися своїх депутатських повноважень, скажімо, з партій соціалістів, комуністів, чи регіонів. Зворотної дії будь-який закон, постанова чи нормативний акт не має. Нас це вже не стосується, наші повноваження були з нас зняті”.

Тим часом, колишні соратники Тимошенко, які свого часу перейшли до коаліції, а згодом були виключені, кажуть, що планують відновити фракцію Блоку Юлії Тимошенко, але без Тимошенко.
XS
SM
MD
LG