Доступність посилання

ТОП новини

Київське «Динамо» здобуло 12-й титул Чемпіона України з футболу


Геннадій Мороз Київ, 11 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Чемпіон України з футболу визначився: вигравши в неділю у львівських «Карпат», київське «Динамо» перервало дворічну гегемонію «Шахтаря», здобувши 12-й чемпіонський титул за 15-річну історію українських чемпіонатів.

В учорашньому поєдинку з «Карпатами» «динамівців» повною мірою влаштовувала й нічия. Навіть одне очко в матчі зі львів’янами робило господарів недосяжними для «Шахтаря».

Одначе в цій зустрічі «Динамо» прагнуло тільки перемоги. І на швидкий гол Ковеля столичні футболісти відповіли трьома влучаннями Рінкона, Гусєва й Шацких. 3 : 1 — і найтитулованіший клуб України після 2-річної перерви повернув собі звання Чемпіона. У рік свого 80-річного ювілею клуб додав до цього титулу ще й Кубок країни.

А ось «Шахтар» очки втратив. Він звів одеський поєдинок проти «Чорноморця» до нульової нічиєї.

Нулі не змогли розмочити також «металургівці» Донецька і полтавська «Ворскла». З мінімальним рахунком 1 : 0 на користь господарів зіграли «Кривбас» і «Сталь», «Металіст» і «Таврія».

В інших матчах забивали по три і більше м’ячів. «Дніпро» в гостях розгромив «Зорю» 3 : 0. Запорізький «Металург» був явно сильнішим за ФК «Харків» — 3 : 1. І, нарешті, «Іллічівець» на власному полі розбив столичний «Арсенал» із рахунком 4 : 1.

Великою мірою заключний тур Чемпіонату може перетворитися на звичайну формальність. Адже учорашній ігровий день практично визначив і призерів, і невдах першості.

Путівки в європейський Кубок УЄФА дісталися бронзовому призерові і четвертій команді Чемпіонату — «Металістові» і «Дніпру». Вищу лігу залишає «Сталь».

Невідомий лише партнер алчевців по нещастю. У заключному турі в очному протистоянні другого невдаху в Полтаві виявлятимуть «Ворскла» та маріупольський «Іллічівець».

Жіноча збірна України з гандболу сенсаційно перемагає Данію і здобуває путівку у фінал Чемпіонату Світу

Напередодні старту плей-офф шанси українок у протиборстві з однією з найсильніших збірних світу виглядали мінімальними. Одначе вже в першому гостьовому поєдинку гандболістки України сенсаційно втримали нічию.

А ось у повторній зустрічі в Запоріжжі команда Леоніда Ратнера свого вже не втратила. Господарі домінували з першої і до останньої хвилини зустрічі. І в підсумку Україна здобула заслужену й цілком закономірну перемогу з рахунком 28 : 24.

Завдяки цьому українки гарантували собі путівку у фінал світового Чемпіонату, який у грудні прийматиме Франція. Що ж до команди Данії, то олімпійські чемпіонки залишилися поза бортом першості світу вперше за останні 17 років.
XS
SM
MD
LG