Доступність посилання

ТОП новини

В Англії відкрито Дікенс-Ленд


Олекса Семенченко Лондон, 11 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У містечку Чатем на півдні Англії до літнього сезону відкрився тематичний парк, що вшановує життя і творчість великого романіста Чарльза Дікенса. Відвідувачі парку можуть на собі відчути добу, в якій жив письменник.

Чарлз Дікенс
(public domain)
Відвідувач парку Дікенса не лише бачить, як виглядали в добу Дікенса типові вулиці англійських міст, але й чує звуки й запахи минулих літ.

Директор Дікенс-Ленду Кевін Крісті розповів: “Ми тут показуємо наочно історії Дікенса, адже він був великим письменником. Також тут чудова архітектура. Тут і бідність, і драма тої доби. Ми звертаємося до дуже широкої публіки. Це не елітарне місце, воно розраховано на те, щоб привабити якомога більше людей. Тут можна чогось навчитися, а також можна і розважитися”.

Будівництво парку коштувало 120 мільйонів доларів. Відкриття було перенесене на півтора місяця через затримку з постачанням матеріалів для інтерактивних вистав. Центральним атракціоном є подорож човном Англією Дікенса. Від підземель старих лондонських каналізацій човен виносить вас понад дахи, звідки відкривається чудова панорама парку.

Тут ходять: ловці щурів, кишенькові злодії, продавці квітів, привиди і вбивці...

“Світ Дікенса” було збудовано на терені закинутих морських доків недалеко від місця, де письменник мешкав у дитинстві, і де його батько певний час працював як клерк. У парку відтворено, між іншим, класну кімнату вікторіанської доби, а також в''язницю Ньюґейт. Створити відповідну атмосферу допомагає і те, що персонал одягнено в костюми персонажів Дікенса, таких, як ловці щурів, кишенькові злодії, продавці квітів, привиди і вбивці.

Власники сподіваються приймати близько 300 тисяч відвідувачів на рік. Місцеві власті розраховують, що присутність парку дасть новий поштовх розвиткові місцевої економіки. “Світ Дікенса” уже дав робочі місця 200 місцевим мешканцям.

Працівник парку Росс Гатчінс вважає, що парк може сприяти популяризації творчості Дікенса серед молоді. Він визнав, що сьогодні Дікенсу далеко до Шекспіра щодо ознайомлення людей з його творами.

Росс Гатчінс: “Якщо попросити багатьох із тих, кому до 30-ти років, назвати 5 творів Дікенса, вони мабуть не зможуть цього зробити. Тож ми повернемо Дікенса до життя”.
XS
SM
MD
LG