Доступність посилання

ТОП новини

Як готують для львівських в’язнів?


Львів, 18 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — У в’язницях Львівщини знають, як економити блакитне паливо і електроенергію. Їжу засудженим готують на польовій кухні. Наскільки це безпечно і як ставляться санітарні служби області та прокуратура до такого повернення у часи чи й не воєнні?

Зараз у в’язницях Львівщини перебувають 6 з половиною тисяч засуджених. Це на тисячу осіб менше, аніж торік. Одна установа розташована в центральній частині міста.

В усіх тюрмах їжу готують на польових кухнях, які розпалюють дровами. У Львові страви готують на залишках дерева, яке залишилось після виготовлення меблів в’язнями.

Таку інформацію Радіо Свобода підтвердив начальник управління державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області Василь Ільницький.

За його словами, польові кухні завжди використовували, щоб зменшити споживання газу: «Ми економимо газ. Завдяки цьому зменшили на 27 відсотків його споживання по тюрмах у порівнянні з минулим роком».

Усе через борги

Департамент із виконання покарань має борг перед енергетиками за попередні роки, але Кабмін обіцяє його списати. За газ сплачують усі гроші і ще 10 відсотків за минулий рік. Перехід на польові кухні вважають нічим іншим, як економією грошей.

Така ситуація дивує прокуратуру, і нині начальник цієї установи доповідав про це на нараді в обласній адміністрації.

Лікарі санітарної служби стверджують, що приготування їжі в польових умовах у 30-градусну спеку не є загрозливим для здоров’я. Однак у таких умовах можна приготувати лише просту їжу — це підтверджують і військові.

До слова, останні не перейшли на таку економію. Цим займаються лише в поодиноких військових містечках, де є велика заборгованість за паливо.

Торік львівська обласна прокуратура порушувала кримінальну справу за фактом зловживань із боку адміністрації 30-ї колонії у Львові. Тоді 27 в’язнів завдали собі тілесних ушкоджень на знак протесту проти порушення умов їхнього утримання у тюрмі.

Прокуратура виявила неналежне матеріально-побутове забезпечення в колонії, що не відповідало елементарним нормам утримання в’язнів. Страйк серед засуджених спричинило саме погане харчування.
XS
SM
MD
LG