Доступність посилання

ТОП новини

Чи звільнить Прем’єр аграрний блок міністрів?


Тетяна Ярмощук Київ, 20 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) –Чи дотрималися міністри економічного сектору прем’єрських директив? Чи повернулися ціни на хліб на колишній рівень? І чи варто міністрам боятися каральних санкцій, які можуть їх очікувати на сьогоднішньому засіданні уряду?

Підстав для подорожчання хліба немає, і якщо упродовж тижня ціни не повернуться на колишній рівень, віце-прем''єр-міністр Віктор Слаута, міністр аграрної політики Юрій Мельник та міністр економіки Анатолій Кінах будуть звільнені. Про це Прем’єр Віктор Янукович заявляв на засіданні Кабінету Міністрів тиждень тому: “Я питаю Слауту, Мельника і Кінаха: скажіть, будь ласка, є підстави для зростання ціни на хліб? Тоді дайте мені відповідь, чому вони зростають. Якщо ви не наведете порядок, на наступному уряді я поставлю питання про ваше звільнення. Через тиждень. Запишіть це в протокол, Толстоухов”.

Звільняти чи не звільняти міністрів аграрного сектору Прем’єр-міністр вирішить сьогодні, після того, як заслухає їхній звіт, каже в інтерв’ю Радіо Свобода регіонал Володимир Зубанов: “Ситуація доволі складна. Різні чутки, що не буде врожаю. Потім політична складова, яку хочуть використовувати опоненти, бо готуються вже до виборів. Це дійсно впливає на ринок зерна і продовольства. Але все ж таки ситуація контрольована. Треба звіт на засіданні Кабміну почути, і там Віктор Федорович вже подивиться, є підстави чи ні. Якщо підстави будуть, то я впевнений, що Віктор Федорович не зупиниться перед тим, щоб звільнити когось з чиновників”.

Опозиція ж називає заяви Януковича про імовірне звільнення міністрів політичним піаром

Нашоукраїнець Михайло Поживанов вважає, що дійсно, по більшості регіонів відбулося подорожчання хліба, але не дуже суттєве – на 10-15 копійок: “Ніякої паніки немає. Мені здається що те, що він казав, було зроблено як певна провокація для того, щоб спробувати якусь політичну складову”.

Скільки зерна загинуло через цьогорічну посуху, ще остаточно не підрахували. Однак експерти зазначають, що восени, найімовірніше, хліб таки подорожчає – під тиском не політичним, а нестачі зерна.

Матеріали до теми:

• Янукович знову наступив на граблі квот? • Чи звільнить прем’єр аграрний блок міністрів? • Уряд чи природа: що вплинуло на ціну хліба? • Дніпропетровський хліб подорожчав на 20% • Подорожчання хліба: реальна перспектива чи нагнітання? • Хлібна криза
XS
SM
MD
LG