Доступність посилання

ТОП новини

Президент знову звільнив Валерія Пшеничного та Володимира Іващенка з посад суддів КСУ, цього разу у зв’язку з заявами про відставку


Укази про це розмістили на інтернет-сайті голови держави. Водночас Віктор Ющенко скасував свої попередні укази про звільнення цих конституційних суддів через порушення присяги. Учора Валерій Пшеничний заявив, що не писав заяви про відставку.

Укази про це розмістили на інтернет-сайті голови держави.

Водночас Віктор Ющенко скасував свої попередні укази про звільнення цих конституційних суддів через порушення присяги.

Учора Валерій Пшеничний заявив, що не писав заяви про відставку і звернувся до Президента України з проханням переглянути указ про його звільнення.

У Конституційному Суді перебуває подання депутатів від коаліції щодо відповідності Основному Законові президентських указів про звільнення суддів КСУ через порушення присяги.

15 червня на офіційному сайті Президента вже ненадовго з’являлися тексти указів про звільнення Пшеничного й Іващенка у зв’язку з «поданням заяв про відставку» і про скасування попередніх указів про їхнє звільнення через «порушення присяги».

Невдовзі всі чотири укази з сайту зникли. А прес-служба голови держави того ж дня повідомила, що чинним необхідно вважати первісні укази, де йдеться про порушення присяги, і вибачилась за «технічну помилку».
XS
SM
MD
LG