Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині проти 6-ти хлібозаводів застосують штрафні санкції через одночасне підвищення цін на хліб


Як зазначив голова Дніпропетровського обласного відділення Антимонопольного комітету Анатолій Бідняк, той факт, що підвищення ціни сталося в один день (8 червня), і однаковий рівень цього підвищення (на 20%) на всі сорти хліба дає підстави говорити про антиконкурентні дії з боку виробників.

Про це заявив голова Дніпропетровського обласного відділення Антимонопольного комітету Анатолій Бідняк.

Територіальне відділення АМКУ розглядає справи щодо підвищення цін на хлібокомбінатах №2, 8, 9, 10 у Дніпропетровську, а також на новомосковському й дніпродзержинському підприємствах.

Анатолій Бедняк зазначає, що той факт, що підвищення ціни сталося в один день (8 червня), і однаковий рівень цього підвищення (на 20%) на всі сорти хліба дає підстави говорити про антиконкурентні дії з боку виробників.

У ході розслідування, яке веде АМКУ разом із облдержадміністрацією та прокуратурою, визначать, чи мала місце корпоративна змова, але штрафи на підприємства чекають у будь-якому разі, бо хлібокомбінати не дотримались процедури збільшення цін — не задекларували очікуване підвищення і не надали економічного обґрунтування. Максимальний розмір штрафу — 17 тисяч гривень.

Ціни на хліб у Дніпропетровську зросли 8 червня. Пізніше обласна влада домовилась із виробниками про повернення старих цін, пообіцявши бюджетні дотації. Однак ціну знизили лише на деякі сорти хліба.
XS
SM
MD
LG