Доступність посилання

ТОП новини

5, 3 мільярди гривень необхідно донецькій області на підготовку і проведення двох футбольних Чемпіонатів Європи – юнацького в 2009 і Євро-2012.


Геннадій Мороз Київ, 21 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Організація і проведення спортивного форуму європейського або світового рівня – завдання не з дешевих. А інвестиції в розбудову всієї необхідної інфраструктури навіть в економічно розвинених країнах вимірюються мільярдами євро. Так, щонайменше 5, 3 мільярди гривень планує витрати Донеччина задля належної підготовки до юнацького Чемпіонату Європи з футболу 2009 року і Євро-2012.

Про перспективні наміри залучити більше п’яти мільярдів гривень інвестицій на підготовку Донецької області до двох футбольних форумів Європи у четвер заявив голова облради Донецька Анатолій Близнюк. Ці кошти планується витратити на створення всієї необхідної інфраструктури. І не лише спортивної. Вона включатиме комплексну реконструкцію аеропорту, ремонт і будівництво доріг, розбудову готельного фонду та інше.

В цілому до початку двох Європейських першостей з футболу Анатолій Близнюк пообіцяв створити в центрі Донецька унікальний спортивний, культурний та розважальний мегакомплекс. Нагадаю, що окрім Чемпіонату Європи 2012, Донецьк разом з Маріуполем прийматимуть також фінальну частину юнацького Євро з футболу 2009 року.

Тетяна Перебийніс буде п’ятою українською тенісисткою в основному раунді цьогорічного Вімблдону

У фінальному матчі кваліфікації українка у четвер більш ніж переконливо здолала опір француженки Стефані Форетц. Рахунок зустрічі 6 : 2, 6 : 4 на користь харків’янки. В основному раунді неофіційного Чемпіонату світу на траві, як нерідко називають тенісний Вімблдон, Перебийніс долучилася до Олени й Катерини Бондаренко, а також Вікторії Кутузової та Юлії Вакуленко. Ця четвірка українських тенісисток перепустку в основний раунд третього в нинішньому сезоні Гренд Слему здобула достроково. Завядки високим позиціям у світовому рейтингу.

Тим часом Олена Бондренко зупинилася за крок від півфіналу змагань у Нідерландах. У чвертьфіналі турніру з призовим фондом у 175 000 доларів у Хертогенбоші перша ракетка України не надто докладала зусиль у матчі проти Єлени Янкович. У підсумку двосетовий поєдинок закінчився з рахунком 6 : 2, 6 : 1 на користь сербської тенісистки. А Олена Бондаренко отримали кілька днів перепочинку напередодні Вімблдону, який стартує вже найближчого понеділка.
XS
SM
MD
LG