Доступність посилання

ТОП новини

У Криму побилися прихильники і противники НАТО


Володимир Притула Феодосія, 22 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні у Феодосії побилися кримські прихильники і противники Північноатлантичного Альянсу. Таким чином у Феодосії відзначили річницю антиНАТОвських виступів лівих і проросійських сил, які торік призвели до зриву міжнародних навчань “Сі бриз-2006”.

Ліві проти НАТО
(RadioSvoboda.Ua)
Праві за НАТО
(RadioSvoboda.Ua)
Під стінами Феодосійського морського порту, де торік протестували проти НАТО представники лівих і проросійських сил, раз за разом виникають невеликі сутички між прихильниками і противниками вступу України до Євроатлантичного Альянсу.

Без бійок не обійшлося

З одного боку – активісти Української народної партії та УРП “Собор”, з іншого – комуністи і прогресивні соціалісти. З обох сторін по півсотні людей, тож міліції вдається швидко локалізувати невеликі бійки, але лівим вдалося порвати один плакат і зламати гучномовець “євроатлантистів”.

Втім, останні, хоч і демонструють миролюбність, але не здаються: “Ми, представники патріотичних організацій, вважаємо, що Україна повинна негайно вступити в НАТО, щоб забезпечити європейські стандарти, високі пенсії, зарплати!”

Проте діалог не вдається, ліві налаштовані дуже агресивно: “Закрийте свої роти, скоти такі нещасні!” , – свист і крик антиНАТОвців не вщухає по кілька хвилин. Вони також пробували переконати своїх візаві у тому, що Північноатлантичний Альянс – агресивний блок: “Хіба вам мало Іраку та Югославії? І ви ще намагаєтеся переконати нас, що таке НАТО! Ганьба вам усім!”.
Плакати не задіяли
(RadioSvoboda.Ua)
Лідер кримських "євроатлантистів" Олег Фомушкін
(RadioSvoboda.Ua)


Обидві сторони зашилися задоволені своїми діями

Попри те, що проНАТОвський мітинг ліві практично зірвали, кримські “євроатлантисти” кажуть, що задоволені його результатом.

“Ми прийшли сказати, що не всі в Криму підтримують гасло “Крим без НАТО!”. Тут є багато людей, які вважають, що Україна робить правильний вибір – вибір на європейську інтеграцію!” , – заявив Владислав Єрмаков, один із місцевих “євроатлантистів”.

Зрештою, зі своїми аргументами до учасників обох мітингів вийшли представники морського порту: “Те, що ви вперто збираєтеся, ви не просто нам заважаєте. Ви працюєте проти іміджу порту, міста. Ми багато втрачаємо. З нами не хочуть працювати, лише тому, що ви тут галасуєте!”.

Надававши один одному штурханів, поскандаливши і поскандувавши, сторони розійшлися, задоволені своїми акціями. І ті, і ті обіцяли повернутися, щоб остаточно переконати своїх супротивників у власній правоті.
XS
SM
MD
LG