Доступність посилання

ТОП новини

Автомобіль «Феррарі»: 60 років тріумфу і невдач


Наталка Кудрик Рим, 22 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – В Італії презентували нову колекційну модель славнозвісного автомобіля «Феррарі». Подію приурочили до ювілею спортивної машини: «Феррарі» виповнюється 60 років. Нова модель презентує минуле, але передусім майбутнє однойменної італійської компанії з виробництва гоночних автомобілів, заявив президент «Феррарі» Лука ді Монтедземоло. Легендарна марка вважається символом швидкості, краси та унікальності спортивного авто, котре має репутацію найдорожчого у світі.

Машина, як жінка: необхідно володіти умінням торкатися її у найчутливіших місцях. Ці, відомі кожному запеклому автомобілістові, слова вперше промовив знаменитий італієць Енцо Феррарі (1898-1988). Великий автофанат, відомий гонщик, талановитий інженер і розсудливий підприємець. Він достеменно знав і відчував, як поводитися з машинами, щоб втілити у життя заповітну мрію: звичайне авто перетворити у висококласний гоночний автомобіль, зберігши комфортабельність транспортного засобу.

Енцо Феррарі був живою легендою, а колеги прозвали його «Драконом»

Перший автомобіль під іменем Феррарі з’явився у 1946 році. Наступного року ця елегантна модель, «Феррарі 125S» із потужним 12-літровим алюмінієвим двигуном, виграла три Гран-прі на престижних перегонах. Відтоді з 1947 року автомобіль здобуває славу. Енцо Феррарі стає живою легендою і світовою знаменитістю. Від того часу бере відлік історія автокомпанії «Феррарі».

За складний характер і часом жорстоке поводження з колегами та гонщиками творця найкращих спортивних машин прозвали «Драконом». Нинішній президент «Феррарі» Лука ді Монтедземоло згадує засновника компанії так: «Феррарі роздратований, Феррарі злий, Феррарі, який дивився завжди вперед після перемог. Врешті-решт ми виграли, все було чудово, чому ж ти розлючений, запитували його. Бо якщо я не розізлюся, казав він, ви позасинаєте».

Щоб придбати автомобіль «Феррарі», недостатнього мати великого гаманця

За 60 років марка «Феррарі» переживала також численні невдачі і зникала з перегонів на довгі роки. На трасах від автомобілів Феррарі гинули глядачі та гонщики.

Попри нещасливі періоди популярність машини не падає, її купують королі, принцеси і зірки мистецтва. Більшість спортивних моделей виготовляють лише в кількох десятках екземплярів. Головний принцип – неповторність моделі. Щоб стати власником автомобіля «Феррарі» недостатнього володіти гарним рахунком у банку, треба мати гарну репутацію давнього і надійного клієнта.

Сучасна слава автомобіля «Феррарі» пов’язана з перемогами пілотів, які сідають за її кермо на перегонах «Формула 1». Однак вічним переможцем при тому залишається Енцо Феррарі, котрий прожив свої 90 років у боротьбі за першість і в гонитві за досконалістю.
XS
SM
MD
LG