Доступність посилання

ТОП новини

Спорт. Новини із тенісу та футболу


Київ, 25 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Попри всі суперечки сучасних спортивних істориків, ні для кого не є таємницею, що футбол та теніс світові подарувала Англія. Так, у далекому вже 1877 році саме на Британських островах відбувся перший на планеті тенісний турнір. Згодом віднесений до найвищої категорії «Великого Шолому». Нині Вімблдон не рідко називають неофіційним Чемпіонатом світу на траві. І сьогодні на старт 121 турніру за історію вийде одразу 5 українських тенісисток.

Вперше за історію Вімблдону одна з українських тенісисток цього року буде серед «сіяних» спортсменок. Олена Бондаренко отримала від організаторів 25 номер посіву. У стартовому колі турніру з призовим фондом більше, ніж 11 мільйонів фунтів стерлінгів, перша ракетка України зустрінеться із американкою Джилл Крейбас.

А ось молодша сестра Олени – Катерина Бондаренко за вихід у наступний раунд побореться із 13-ю сіяною Динарою Сафіною з Росії. Не менш серйозне випробування вже на старті Вімблдону випало на Юлію Вакуленко. У першому колі схрестяться ракетки цієї українки і п’ятого номера посіву росіянки Світлани Кузнєцової. І значно простіше завдання стоятиме перед Тетяною Перебийніс і Вікторією Кутузовою. Остання гратиме зі своєю тезкою з Білорусі Вікторією Пучек. Тетяна Перебийніс, яка до основного раунду пробилася через низку кваліфікаційних матчів, поміряється силами з Емануель Гальярді зі Швейцарії.

Нинішній Вімблдон серед чоловіків уже звично пройде без українців. Єдиний представник України Сергій Стаховський так і не зміг подолати відбіркове сито. Третій в нинішньому сезоні турнір із серії «Великого шолому» триватиме рівно два тижні. Навряд чи українці протримаються на кортах Вімблдону аж до 8 липня.

Та все ж ображеним не залишиться жоден тенісист. Адже навіть за поразку в матчі першого кола кожен спортсмен отримає 10 тисяч фунтів стерлінгів.Переможцеві у жіночій та чоловічій сітці змагань дістанеться по 700 тисяч англійських фунтів.

Футбол

І про футбол. Т’єрі Анрі готується стати найдорожчим гравцем планети. Напередодні оприлюднили подробиці сенсаційного переходу французького форварда лондонського «Арсеналу» в «Барселону». Сам футболіст стверджує, що обрав каталонський клуб завдяки фантастичному футболові у виконанні «Барси», відданим уболівальникам клубу і вражаючому стадіонові.

Перехід з «Арсеналу» в «Барселону» вельми позначиться на статках Анрі. У столиці Каталонії француз зароблятиме 130 тисяч фунтів стерлінгів на тиждень. А сам трансфер коштував іспанському грандові 24 мільйони євро. Відробляти захмарний навіть для сучасного футболу гонорар Анрі розпочне вже сьогодні надвечір, коли відбудеться презентація новоспеченого форварда «Барси».
XS
SM
MD
LG