Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Україна під час головування в ОЧЕС має намір зосередитися на транспортних проектах і енергетиці


Таким чином можна буде скоротити загрозу використання енергетичних питань як інструментів зовнішньополітичного впливу, сказав Президент України на саміті Організації чорноморської економічної співпраці. Ющенко також закликав створити Чорноморську зону вільної торгівлі на засадах СОТ і розробити підвалини спільної енергетичної політики країн — учасниць ОЧЕС. Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк зі свого боку додав, що пріоритетами України на чолі ОЧЕС будуть також економіка і співпраця з ЄС. Україна перебирає головування в Організації чорноморської економічної співпраці з 1 листопада.


Таким чином можна буде скоротити загрозу використання енергетичних питань як інструментів зовнішньополітичного впливу, сказав Президент України на саміті Організації чорноморської економічної співпраці.

Ющенко також закликав створити Чорноморську зону вільної торгівлі на засадах СОТ і розробити підвалини спільної енергетичної політики країн — учасниць ОЧЕС.

Також необхідно посилити орієнтацію Організації чорноморської економічної співпраці на регіональні проекти і програми, вважає Президент.

Він узяв участь у 15-му саміті ОЧЕС у Стамбулі в понеділок.

Україна перебирає головування в Організації чорноморської економічної співпраці з 1 листопада.

Ющенко перебуває в Туреччині також у рамках дводенного робочого візиту до цієї країни

Зокрема, в перебігу його зустрічі з Президентом Туреччини Ахметом Недждетом Сезером обидва керівники обговорили співпрацю в енергетичній сфері.

А під час консультацій зі спікером турецького парламенту Бюлентом Аринчем Віктор Ющенко обговорив політичну співпрацю в контексті інтеграції обох країн до Європейського Союзу.

Арсеній Яценюк: Пріоритетами України на чолі ОЧЕС будуть також економіка і співпраця з ЄС

Одне з головних завдань України під час її головування в Організації чорноморської економічної співпраці буде створення конкретних механізмів співпраці між цією організацією і Європейським Союзом, повідомив міністр закордонних справ України.

У виступі на засіданні Ради міністрів закордонних справ країн — учасниць ОЧЕС Яценюк також звернув увагу на необхідність посилити економічну складову в діяльності організації.

Засідання відбулося в рамках саміту ОЧЕС, який пройшов у турецькому Стамбулі в понеділок.
XS
SM
MD
LG