Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: 130 вишів уже без ліцензій; чим краще лікуватися; Пугачова в Шуфутинського заробляла по червонцю


Ярина Матвійчук Київ, 26 червня 2007 (RadioSvoboda.ua) — 130 вишів залишилися без ліцензій; чим і як краще лікуватися; Пугачова в Шуфутинського заробляла по червонцю — такі, серед іншого, теми статей сьогоднішньої української преси.

Міністерство освіти і науки України відібрало ліцензії у 130 вищих навчальних закладів. Їх звинуватили в порушенні умов надання освітніх послуг. Серед закритих опинилася низка російських закладів у Криму. Які виші віднині не мають права здійснювати освітню діяльність та набирати студентів на наступний навчальний рік, шукайте на шпальтах «Газети по-українськи».

«Голос України» в сьогоднішньому номері роз’яснює, хто має право на пенсію за особливі заслуги, за чиї кошти та чиїми силами проводиться заміна лічильників води, встановлених у квартирі фізичної особи, як оформити опіку. Крім того, на шпальтах видання ви знайдете Календар першого кола Чемпіонату країни з футболу у 2007—2008 роках.

Газета «Сьогодні» розповідає про конфлікт між донецьким футбольним клубом «Шахтар» та Федерацією футболу України. Видання наводить пікантні цитати з офіційного листа гірняків до Федерації. Посилаючись на останнє рішення експертної комісії ФФУ про порушення з боку гірняка Фернандіньйо та дніпропетровця Старцева, «Шахтар» назвав цьогорічний чемпіонат «сезоном подвійних стандартів» і торкнувся теми арбітражу. Більше про це — у статті «„Шахтар“ звинувачує ФФУ у подвійних стандартах».

Смертність від побічної дії фармакологічних препаратів у світі сягає 20—25%. Серед них безліч підроблених і неякісних. До того ж ціна на ліки постійно росте. Чим нетрадиційне лікування відрізняється від традиційної медицини? Які, окрім гомеопатичних, засоби лікування є в арсеналі народної та нетрадиційної медицини? Про це читайте у свіжому номері «України молодої» в матеріалі «На кордоні здоров’я».

На Луганщині близько року триває судова суперечка між головою Лутугинської райадміністрації Григорієм Пригибою і депутатами райради, що вимагають зняти його з посади. Пригиба — єдиний на Луганщині голова району, котрий відкрито підтримує «помаранчевих». Про політичні перипетії по-луганськи читайте у матеріалі газети «Вечірні вісті» «Останній із могікан Донбасу, або главу Лутугинської райадміністрації хочуть звільнити за політичні мотиви».

Михайло Шуфутинський розповів виданню «Факты и комментарии» про те, що свого часу брав Аллу Пугачову до свого оркестру на вечірки. Примадонні за підробітки платили червонець. Сьогодні Шуфутинський, якого називають «королем російського шансону», святкує 25 років свого першого альбому. Більше про це — у газеті «Факты и комментарии».
XS
SM
MD
LG