Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Політики про конституцію, комуністи готуються до виборів, відпустка за свій рахунок.


Ярина Матвійчук Київ, 27 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Напередодні Дня Конституції газета "Голос України" публікує думки українських політиків про Конституцію сьогодні. Стаття має назву "Стабільність у суспільстві залежить від Основного Закону".

Комуністи де-факто почали підготовку до парламентських виборів. Вони вже знають, що не підуть на вибори в блоці з ”Партією регіонів” і сподіваються подвоїти кількість своїх нардепів у наступному парламенті. Депутат 5 скликання від Компартії Олександр Голуб розповів “Газеті по-українськи” про те, як КПУ проводитиме виборчу кампанію.

Київська мерія почала підготовку до Євро-2012. Питання нового стадіону та забудови поблизу “Олімпійського” поки не вирішили. Однак влада вже думає, як навчити лікарів та міліцію іноземним мовам. Більше про це у газеті “24”, в статті “Міліція speak English”.

Крім того, в “24” ви дізнаєтеся, що в Британії сьогодні Ґордон Браун офіційно заступає на посаду прем’єр-міністра країни, звільнену для нього Тоні Блером. Чи означає ще, що англійці прокинулися вранці в країні з новою внутрішньою та зовнішньою політикою? Відповідь – у матеріалі “Вічно другий став першим”.

До кінця року “Укрзалізниця” має намір придбати 11 нових купейних спецвагонів. Їх обладнають для перевезення інвалідів на колясках. Про це газета “Сегодня” довідалась у прес-службі відомства. Щоб потрапити у такий вагон, інвалід має за 45 днів до від’їзду написати в “Укрзалізницю” письмове звернення. Більше про це – у матеріалі “Інвалідам у потяг вхід замовлений”.

Як, хто і на скільки днів має право піти у відпустку за свій рахунок? Хто має право брати таку відпустку щороку у зручний для себе час? Про це кореспондент газети “Факты и комментарии” розмовляє з керівником відділу умов та режимів праці Міністерства праці та соціальної політики Григорієм Максименком. Шукайте статтю “Мати з двома дітьми має право взяти двотижневу відпустку за свій рахунок у зручний для неї час”.
XS
SM
MD
LG