Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр вважає за необхідне проведення позачергових виборів Верховної Ради, але тільки «на законних підставах»


Як сказав Віктор Янукович на прес-конференції, робота Центральної виборчої комісії не повинна ґрунтуватися на політичній доцільності. Прем’єр вважає, що тристоронні травневі домовленості, ухвалені за участі Президента і спікера, в більшості виконано. Янукович вважає Верховну Раду 5 скликання легітимною, доки Конституційний Суд не ухвалить рішення або дасть роз’яснення з цього приводу.


Як сказав Віктор Янукович на прес-конференції, робота Центральної виборчої комісії не повинна ґрунтуватися на політичній доцільності: «Якщо є законнi пiдстави для ухвалення необхiдних рiшень, ЦВК їх мусить приймати. Не полiтична точка зору повинна враховуватися, а тiльки законнi пiдстави».

Водночас Янукович вказав на необхiднiсть забезпечити стабiльнiсть функцiонування всiх конституцiйних органiв, якi є в Українi. За його словами, «Спроби блокувати Конституцiйний суд, Генеральну прокуратуру, Центральну виборчу комiсiю не йдуть на користь нашiй державi».

Прем’єр вважає, що тристоронні травневі домовленості, ухвалені за участі Президента і спікера, в більшості виконано: «Сьогодні, я сказав би так, що 90% цієї заяви виконано. Можливо, навіть більше виконано».

Наприкінці травня Президент Віктор Ющенко, прем’єр Віктор Янукович і Голова Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз домовилися зробити підставою для позачергових виборів Ради складання повноважень депутатами фракцій блоків Юлії Тимошенко й «Наша Україна».

Президент Віктор Ющенко 2 червня своїм указом розпустив Верховну Раду на підставі складання повноважень депутатами фракцій БЮТ і «Нашої України» і від цієї дати вважає парламент неповноважним.

Тим самим указом Президент призначив позачергові вибори на 30 вересня.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович натомість вважає Верховну Раду 5 скликання легітимною, доки Конституційний Суд не ухвалить рішення або дасть роз’яснення з цього приводу.

Цього ж дня, в середу, 3 сесія парламенту 5 скликання, яка відбувалася за участі депутатів Партії регіонів, СПУ і КПУ, закінчила свою роботу — і водночас затвердила календарний план на наступну, яка, на думку коаліційної більшості, має розпочатися 4 вересня.
XS
SM
MD
LG