Доступність посилання

ТОП новини

У Лондоні виявили і знешкодили два потужні вибухові пристрої


В обох випадках ішлося про автомашини, заповнені бензином, газовими балонами і гвіздками й залишені в людних місцях. За словами керівника протитерористичного підрозділу лондонської поліції, обидва випадки «чітко пов’язані між собою». Якби авта вибухли, це завдало б великої шкоди людям, які були б поруч. Через тиждень сповнюється два роки від вибухів на лондонському транспорті, що їх улаштували нападники-самогубці й які вбили понад 50 осіб.

В обох випадках ішлося про автомашини «Мерседес», заповнені бензином, газовими балонами і гвіздками й залишені в людних місцях.

Першу з них помітила бригада «швидкої допомоги» рано-вранці в п’ятницю в лондонському районі Геймаркет, звернувши увагу, що в кабіні запаркованого авта куриться дим. Викликана поліція ліквідувала небезпеку, про всяк випадок перекривши сусідню станцію метро і з десяток кварталів навколо місця знахідки на вісім годин.

Через кілька годин поліція, яка посилила спостереження, знайшла ще одну так само споряджену машину, поставлену на вулиці Парк Лейн. Цей район теж перекривали на час знешкодження.

За словами керівника протитерористичного підрозділу лондонської поліції Пітера Кларка, обидва випадки «чітко пов’язані між собою».

Якби авта вибухли, це завдало б великої шкоди людям, які були б поруч, сказав він.

Поліція сподівається з’ясувати злочинців, зокрема, аналізуючи записи з телекамер спостереження, яких у Лондоні тисячі.

Новопризначена міністр внутрішніх справ Великої Британії Джакі Смит у свій перший робочий день на посаді після складення присяги в четвер закликала громадськість до підвищеної пильності.

А новий Прем’єр-міністр Ґордон Браун пообіцяв, що його уряд зробить усе, щоб захистити людей від таких нападів.

Через тиждень сповнюється два роки від вибухів на лондонському транспорті, що їх улаштували нападники-самогубці й які вбили понад 50 осіб.
XS
SM
MD
LG