Доступність посилання

ТОП новини

Дії афганських талібів непокоять американських сенаторів і пакистанських правоохоронців


Понад 20 сенаторів підписали листа з попередженням, що становище з безпекою в Афганістані швидко погіршується. Автори листа закликають союзників США в союзі НАТО взяти на себе більшу роль у встановленні цієї безпеки. У Пакистані міністерство внутрішніх справ попередило Президента, що без «швидких і рішучих дій» афганські таліби скоро поширять свою діяльність на весь Пакистан.

Понад 20 сенаторів підписали листа з попередженням, що становище з безпекою в Афганістані швидко погіршується.

Автори листа закликають союзників США в союзі НАТО взяти на себе більшу роль у встановленні цієї безпеки.

Країни НАТО, які обмежують діяльність своїх військ в Афганістані, тим самим перекладають несправедливо великий тягар на ті країни, військові яких далі беруть участь у дуже ризикових операціях, вважають сенатори.

Американські війська самі не зможуть подолати талібів і «Аль-Каїду», заявив один із авторів листа, сенатор-демократ Кристофер Додд.

У Нідерландах уряд розглядає можливість продовжити місію своїх військ в Афганістані — але, можливо, в скороченому складі.

Міністерство оборони повідомило, що остаточно вирішить це в серпні.

Наразі в Афганістані служать близько 2 тисяч нідерландських військових.

У Пакистані міністерство внутрішніх справ попередило Президента Первеза Мушаррафа, що без «швидких і рішучих дій» афганські таліби скоро поширять свою діяльність на весь Пакистан, повідомляє американський щоденник «Нью-Йорк Таймз».

Посилаючись на дипломата, який бачив документ, газета пише, що лист констатує: в Північно-західній Прикордонній провінції урядові війська фактично віддали владу талібам, які вже значно перевищують військових за чисельністю.

За словами цитованого дипломата, документ «точно описує кинджал, націлений у серце країни».
XS
SM
MD
LG