Доступність посилання

ТОП новини

Європейські швидкісні залізниці створили альянс, щоб конкурувати з авіакомпаніями


До альянсу під назвою Railteam увійшли залізничні компанії з Австрії, Бельгії, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Франції і Швейцарії. Вони поєднають свої системи бронювання і продажу квитків і узгодять розклади руху своїх потягів, щоб полегшити пересадки.

До альянсу під назвою Railteam увійшли залізничні компанії з Австрії, Бельгії, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Франції і Швейцарії.

Вони поєднають свої системи бронювання і продажу квитків і узгодять розклади руху своїх потягів, щоб полегшити пересадки.

Відтак, щоб проїхати кілька країн швидкісними потягами різних компанії, уже за півтора року буде достатньо купити один квиток.

Так само планують запроваджувати й інші моменти, нині звичні в пасажирській авіації, як-то програми постійного подорожнього з нарахуванням бонусних миль чи салони на вокзалах для пасажирів вищих класів.

Особливою новинкою буде те, що в разі, якщо через затримку потяга пасажир спізнився на пересадку на інший поїзд, він зможе продовжити подоріж наступним рейсом, не переоформлюючи квиток.

Партнери планують інвестувати 30 мільйонів євро у створення єдиної системи продажу квитків. Її сайт в інтернеті почне діяти до кінця наступного року.

Необхідність об’єднання зусиль залізничних перевізників продиктована сильною конкуренцією з боку авіакомпаній, які залучають дедалі більше пасажирів.

У Західній Європі існує ціла низка швидкісних залізничних ліній, але вони досі діють окремо, а не як єдина мережа.

Учасники залізничного альянсу очікують, що до 2010 року число пасажирів міжнародних поїздів у межах Європи збільшиться на 10 мільйонів і сягне 25 мільйонів на рік.
XS
SM
MD
LG