Доступність посилання

ТОП новини

Донецький «Шахтар» посідає 34 місце в рейтингу найсильніших футбольних клубів світу


Геннадій Мороз Київ, 4 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Донецький «Шахтар» і надалі найсильніший футбольний клуб на пост-радянському просторі. В авторитетному рейтингу Міжнародної Федерації футбольної історії та статистики віце-чемпіони України посідають 34 місце.

Втрата чемпіонського титулу в Україні зовсім не позначилася на позиціях «Шахтаря» у світовому табелі про ранги. У порівнянні з попередні рейтингом Міжнародної Федерації футбольної історії та статистики віце-чемпіони України навіть поліпшили своє становище на три пункти і нині донеччани посідають 34 місце серед найсильніших клубів світу. Не так уже й далеко розташувалося «Динамо». Прогрес Чемпіонів України становить 4 позиції, що дозволило киянам перебратися на 50 сходинку рейтингу.

У традиційному списку 300 кращих на планеті ще 3 клуби України. Це харківський «Металіст», «Дніпро» і «металургівці» Запоріжжя. На чолі рейтингу і надалі еспанська «Севілья». Лондонський «Челсі» українця Шевченка з мінімальним відставанням другий. І на третьому місці найсильніший клуб південної Америки аргентинський «Бока Хуніорс».

Українського півзахисника пітерського «Зеніта» Анатолія Тимощука визнано кращим гравцем першого кола російської Прем’єр Ліги

Українець Тимощук починає відпрацьовувати багатомільйонний трансфер до Росії. Захисника збірної України і пітерського "Зеніту" визнано кращим гравцем першого кола російської Прем’єр-Ліги.

Незаперечну перемогу Тимощук отримав у традиційному референдумі одного із російських спортивних видань. Зазначимо лише, що півроку тому українець перейшов у «Зеніт» з донецького «Шахтаря» за компенсацію в 20 мільйонів доларів. І в новому клубі партнери вже обрали Тимощука капітаном команди.

Сьогодні на засіданні Міжнародного Олімпійського Комітету в Гватемалі буде обрано столицю Зимової Олімпіади-2014 року

Зазначимо, що нині на роль господаря Олімпійських Ігор залишилося лише три претенденти—австрійський Зальцбург, корейський Пйонгчанг та російський Сочі. На думку фахівців, усі три міста мають приблизно рівні шанси на успіх.

Щоправда, напередодні голосування мінімальну перевагу в боротьбі за Олімпіаду-2014 аналітики все ж таки віддають корейцям. Слід додати, що задля перемоги в першому раунді один із трьох претендентів повинен набрати 54 голоси. В іншому випадку переможця у тендері за право проведення майбутніх зимових Ігор сесія МОКу визначатиме в другому раунді.
XS
SM
MD
LG