Доступність посилання

ТОП новини

Штурм інформаційної агенції у Рівному


Валентина Одарченко Рівне, 5 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – О восьмій ранку до редакції медіа-агенції увірвалися озброєні люди у супроводі генерального директора ТОВ «Медіа-агенція «КиевлянинЪ» Дениса Іванова та його заступника Дмитра Наумова. Вони зачинилися у приміщенні і не допустили на робочі місця працівників редакції. Журналісти, котрі зібралися під дверима медіа-агенції, не змогли отримати жодних коментарів. Представник охоронної фірми «МЖК» повідомив, що він має договір із власниками та наказ не допускати в приміщення нікого.

Крізь шпарку у дверях журналістам вдалося побачити звалене в купу обладнання медіа-агенції. Як розповіли представники рекламної фірми «А-ПЛЮС», котра орендує приміщення у «Киевлянина», разом із обладнанням медіа-агенції, із серверної кімнати були винесені сервер та міні АТС, які належать цій рівненській фірмі і не мають жодного стосунку до майна «Киевлянина».

Саме сьогодні, 5 липня о 9:00, добігав кінця термін виконання страйкових вимог, який надали страйкуючі працівники власникам медіа-агенції. Захоплення приміщення стало відповіддю власників на вимоги страйкарів виплатити заборговану зарплату та компенсації за звільнення.

Керівник первинного осередку медіа-профспілки Руслан Савуляк розповів: «Під час спілкування в приміщенні з охоронцями і колективом Денис Іванов заперечував, що існує заборгованість із зарплати за травень і червень, лунали цинічні і брехливі заяви, що вам нібито вчора привезли зарплату за два місяці, а ви відмовилися її брати. Тим часом учора жодного представника з Києва не було у Рівному».

Журналісти стали жертвами напівлегального інформаційного бізнесу?

На цю годину у приміщенні редакції «МА «КиевлянинЪ» залишаються працівники охоронної фірми та двоє працівників редакції. Тим часом люди чекають повернення їм трудових книжок, які зараз у Києві. Вони не впевнені, що за час їхньої роботи там з’явився відповідний запис. Виходить, що журналісти стали жертвами напівлегального інформаційного бізнесу – вони упродовж недовгого часу мали вищі від місцевих журналістів, але тіньові заробітки.

Натомість власник ТОВ «Медіа-агенції «КиевлянинЪ» Сергій Кияниченко у розмові з головою Незалежної медіа-профспілки України Сергієм Гузем заявив, що майно редакції медіа-агенції «КиевлянинЪ» належить консулу держави Судан в Україні. Він також припустив, що можливе застосування міліції у конфлікті між власниками та трудовим колективом. Рівненські міліціонери повідомили, що діятимуть лише у межах законодавства і не допустять застосування сили.

Під дверима рівненського представництва медіа-агенції «КиевлянинЪ» виставлений журналістський пікет, який не збирається залишати свій пост. До страйкових заходів рівненські журналісти планують додати ще і громадську акцію під робочими назвами «Україна без Кияниченка» та «Чемодан, вокзал, Судан». Ситуація залишається напруженою.
XS
SM
MD
LG