Доступність посилання

ТОП новини

У передчутті магічної дати 07/07/07


Наталка Кудрик Рим, 6 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Магічний, символічний, як його тільки не називають, день із трьома сімками – 7 липня 2007 (07/07/07). Такий день трапляється раз на сто років. Астрологи ж назвали дату щасливою і особливо сприятливою для одружень. Не дивно, що цього дня у багатьох країнах світу передбачається весільний бум. Інші вважають день під знаком сімки просто днем, коли щастить – і сподіваються на фортуну, як, наприклад, італійці, запеклі гравці в лотереї.

Здавалося б, субота як субота, традиційний день для весіль. Треба ж таке, скільки галасу наробили три сімки у календарі! У багатьох країнах, незалежно від традицій і віросповідань, численні пари наречених захотіли стати на рушник саме цього дня , щоб на їхніх обручках була викарбувана саме ця дата із трьох сімок. Весільний переполох охопив і тих, хто живе за православними традиціями, хто мав би дотримуватися Петрівського посту – небажаний час для одружень!

Але ми у Римі. Тут список шлюбних церемоній на 7 липня у престижній червоній залі міської мерії був складений ще в січні. Молодят попереджали, що замість звичних 10 хвилин урочиста мить триватиме лише 6, щоб встигнути розписати усіх охочих. Для нареченого Луїджі це не стало перепоною: «День одруження вибрала моя наречена, вона дізналася, що ця дата має бути особливо сприятливою. Думаю, числа впливають на наше життя якоюсь мірою. Звичайно, я сподіваюся на фортуну, але ніколи не можна бути впевненим на 100%, що саме певна дата визначить твоє життя».

Італійські астрологи прогнозують: одружені 7 липня 2007 року не будуть розлучатися упродовж семи життів

Надзвичайно вдалим для одруження італійські астрологи називають вони і розташування місяця цього дня. Через шлюбний ажіотаж субота 7 липня має бути нелегкою, але скільки прибутків очікують від цього дня ресторани, фотографи, продавці квітів і перукарі! Подейкують, що значно підскочили ціни на весільні послуги.

Власниця римської перукарні синьора Мері має теж чимало замовлень на цей день, але ціни, каже вона, залежать не від кількості клієнтів і символізму дати, а від типу зачіски! Однак вона зізналася: «Для мене субота 7 липня буде нормальним робочим днем. Та, я без сумніву, цього дня зіграю в лото. Можливо, фортуна посміхнеться мені, хтозна...»

В італійській столиці і справді активніше розкуповують різноманітні лотереї напередодні 7 липня, бо число віщує неабияку вдачу. До того ж, число 7 пов’язане з римською історією: Вічне місто розташоване на семи пагорбах, Римом правили сім королів.

Сімка часто згадується в християнстві. Як відомо, Бог створив світ за 7 днів, Великий піст налічує 7 тижнів, існує 7 смертних гріхів. Сімка вважається також символом досконалості, бо маємо, наприклад, 7 днів тижня, 7 нот у музичній грамоті, 7 кольорів у райдуги. Згадаймо звичні українські вирази: таємниця за сімома замками, сім п’ятниць на тиждень, сім разів відміряй - один відріж – варто зупинитися, бо прикладів безліч!

У будь-якому разі, якщо ви не одружуєтеся 7 липня і у вас немає звички купувати лотерейні квитки, дата, однак, може виявитися приємною. Як запевняють ті ж астрологи, усе, що станеться цього дня, буде для людини корисним.
XS
SM
MD
LG