Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Кличко: «Зараз я закоханий у свій спорт, а не в жінку»


Надія Кандиба Німеччина, 6 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Увага любителів боксу нині прикута до Кельна. Там у суботу відбудеться один із найцікавіших поєдинків року. Чемпіон світу за кваліфікацією IBF Володимир Кличко зустрінеться з американцем Лемоном Брюстером – тим самим, якому він програв три роки тому.

Зал розважального центру «KölnArena» вміщує в себе до 20 тисяч осіб, але всі квитки на суботній поєдинок Кличко-Брюстер вже давно розпродані. Інтрига бою полягає в тому, що український боксер сподівається нарешті повністю реабілітуватися після «найнеприємнішої» поразки, яку він зазнав три року тому у Лас-Веґасі у поєдинку зі своїм нинішнім суперником.

Тренер Володимира Кличка Емануел Стюарт налаштований оптимістично. Під час прес-конференції в Кельні він зазначив: «Я передбачаю, що Кличко переможе нокаутом у 7-му раунді. Ми станемо свідками цікавого бою, в якому зустрінуться боксери, що володіють на сьогодні найкращим ударом».

Кличко цього разу робить ставку передусім на техніку

Cуперник Володимира Кличка Лемон Брюстер переконаний, що перемога знову буде за ним. Ставитися до цього боксера серйозно є всі підстави: він відомий своєю витривалістю й навіть після пропущених ударів залишається небезпечним. Тому Кличко цього разу робить ставку передусім на техніку, над вдосконаленням якої він працював разом зі своїм легендарним тренером.

Своєю минулою поразкою від Брюстера Володимир Кличко не переймається: «Все, що потрібно було зробити й необхідно було зробити стосовно мого першого поєдинку проти Лемона Брюстера, вже зроблено. Упродовж трьох років я достатню кількість разів передивлявся поєдинок. І звичайно не має сенсу повертатися в минуле, оскільки як Лемон Брюстер змінився, так само і я змінився».

Серйозно готувався не лише фізично, а й морально

Імовірно, Володимир серйозно готувався не лише фізично, а й морально. Як повідомило інформаційне агентство «DPA», Кличко тепер бачить енергетичне джерело своєї кар’єри у вченні Далай Лами. Шість тижнів тому він зустрівся в Лейпцигу з тибетським духовним лідером.

В інтерв’ю виданню Sport-Bild український боксер зауважив, що ця зустріч змінила його ставлення до життя: «Я дійшов висновку, що думати слід позитивно. Все негативне – ненависть, заздрощі – роблять людину лише скутою».

Тим часом інший німецький часопис, Bunte, цікавиться не стільки боксерською кар’єрою, скільки тим, чому український важкоатлет досі неодружений. «Зараз я закоханий у свій спорт, а не в жінку», – пояснив Володимир Кличко.
XS
SM
MD
LG