Доступність посилання

ТОП новини

Чи знає київська влада місця, у яких місцях метро може дати ще тріщини?


Леся Бакалець Київ, 16 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Тріщину, яку помітили минулої п’ятниці в одному з тунелів київського метро, укріпили залізними щитами, розповіла Радіо Свобода речниця метрополітену Надія Шумак. Тим часом будівництво комплексу житлових будинків і офіс-центрів між станціями Осокорки і Позняки припинили. Раніше однією з головних версій появи тріщини у метро експерти називали саме це будівництво.

(RadioSvoboda.Ua)
Надія Шумак: «Немає основної версії ніякої. Якщо ж подумати логічно – це пошкодження спричинене ззовні. А ззовні працювала будівельна компанія. Тобто, однозначно винні будівельники, які чи будували паркінг, чи проводили ще якісь роботи – це вже буде розслідувати комісія».

Чи багато у Києві подібних, потенційно аварійних місць у метро, що можуть ось так дати тріщину? І що знає про них київська влада? За словами виконувача обов’язків заступника голови Київської міської держадміністрації з питань транспорту Івана Салія, таких аварійних місць небагато і зараз проводять реєстр таких місць.

Пасажирообіг метрополітену – близько 1 млн. 600 тисяч осіб на добу

Минулої п’ятниці наприкінці робочого дня рух поїздів у Київському метро Сирецько-Печерської лінії на ділянці між станціями "Осокорки" і "Бориспільська" припинився. Відтак житлові масиви Осокорки і Позняки опинилися фактично відрізаними від решти Києва. Сталося це через тріщину бічної стінки тунелю, яку виявили о 18:05. Як повідомила прес-служба метрополітену, сталося це під час огляду тунелів між станціями метро «Осокорки» та «Харківська».

Київський метрополітен був відкритий у 1960 році. Він нараховує 3 лінії, завдовжки 65 км., на яких розташовані 45 станцій. Пасажирообіг метрополітену – близько 1 млн. 600 тисяч осіб на добу.
XS
SM
MD
LG