Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Яценюк відбуває з візитом до Брюсселя


Наталія Вікуліна Брюссель, 17 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У вівторок міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк має здійснити робочий візит до Брюсселя. Він зустрінеться з високими посадовцями європейських інституцій і візьме участь у круглому столі щодо Європейської політики сусідства.

Арсеній Яценюк зустрінеться з Комісаром ЄС з питань зовнішніх відносин і політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер, Комісаром ЄС з питань торгівлі Пітером Мандельсоном і Верховним представником ЄС із зовнішньої політики й політики безпеки Хав’єром Соланою.

З цими високими посадовцями Яценюк обговорить відносини Києва та Брюсселя в ході підготовки до десятого саміту Україна – ЄС, що має відбутися 14 вересня у Києві. Український міністр і представники Євросоюзу говоритимуть про переговори щодо нової посиленої угоди між Києвом та Брюсселем.

«Ми на шляху переговорів про нову розширену угоду. Її назва не має значення – розширена, основна тощо. Це угода між Євросоюзом та Україною, це нові можливості, це велике і складне домашнє завдання для всіх – не тільки в Україні, але також і в Євросоюзі», – сказав Яценюк під час першого візиту до Брюсселя наприкінці березня цього року.

Великі плани на візит

Яценюк говоритиме у Брюсселі і на інші теми, зокрема, про підготовку до ратифікації угоди про спрощення візового режиму і повернення нелегальних мігрантів.

Мова зайде і про співпрацю України і Євросоюзу у врегулюванні придністровського конфлікту.

Міністр Яценюк обговорить з представниками ЄС і торговельно-економічні відносини України та Євросоюзу, а також окремі питання, пов’язані зі вступом Києва до Світової організації торгівлі.

Арсеній Яценюк також візьме участь у круглому столі про Європейську політику сусідства. Цей захід проводить Європейський політичний центр.

Міністр Яценюк під час минулого візиту до Брюсселя твердо запевнив своїх європейських співрозмовників, що Україна дотримається своїх зобов’язань щодо реформ. Керівник українського МЗС також підтвердив мету Києва на інтеграцію в Європейський Союз.

«Ми добре усвідомлюємо, що шлях до повного членства України надзвичайно довгий у часі. Але цей шлях треба наповнити інтеграцією – економічною, освітньою, гуманітарною. Тож нам слід зробити багато», – сказав тоді Яценюк.
XS
SM
MD
LG