Доступність посилання

ТОП новини

Молодіжна збірна України з баскетболу виборола путівку в елітний дивізіон Чемпіонату Європи


Геннадій Мороз Київ, 17 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Чоловічий баскетбол України, схоже, поступово повертає втрачені позиції. Останнім часом усе помітнішими на континенті стають українські клуби. А напередодні, після нетривалої перерви, місце серед еліти Чемпіонату Європи повернула собі молодіжна збірна України серед чоловіків.

Першим незаперечним успіхом Олександра Волкова на посаді президента Української федерації баскетболу стало запрошення двох провідних клубів України в найпрестижнішу Лігу Європи УЛЄБ.

Як відомо, цієї осені БК «Київ» та маріупольський «Азовмаш» вперше за історію українського баскетболу стартуватимуть у Кубкові УЛЄБ. Очевидно, не за горами запрошення представників України і в Євролігу.

А напередодні своє місце в елітному дивізіоні Чемпіонату Європи повернула молодіжна збірна серед чоловіків. У фінальному турнірі групи В, що проходив у Польщі, українці послідовно перемагали збірні Білорусі та Португалії, Словаччини й Англії, а також Фінляндії та Німеччини.

Здолати баскетболістів України змогла лише команда Чорногорії. Сталося це у фінальному матчі турніру, коли результат уже не мав особливого значення, позаяк обидва фіналісти заробили підвищення в класі. Тож у наступному сезоні Україна та Чорногорія гратимуть у дивізіоні

А” молодіжного Чемпіонату Європи з баскетболу. Окрім командного успіху, українець Олександр Кольченко потрапив до Символічної збірної усіх зірок Чемпіонату.

На Чемпіонаті Європи з велотреку в німецькому Котбусі в доробку збірної України 4 медалі, дві з яких найвищого ґатунку

Медальними здобутками на нинішньому Чемпіонаті відзначалися виключно жінки.

Одразу дві медалі на рахунку Любові Шуліки. У спринті українка виборола золото, додавши до нього бронзу в кейріні.

Чемпіонкою Європи у перегонах з переслідуванням стала також Ольга Калитовська.

І, нарешті, срібло у цій же дисципліні дісталося її партнерці по збірній Світлані Галюк.
XS
SM
MD
LG