Доступність посилання

ТОП новини

Четверта доба боротьби із наслідками техногенної аварії на Львівщині


Тетяна Ярмощук Київ, 20 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Рятувальники продовжуватимуть піднімати перевернуті цистерни із фосфором, а медики надавати допомогу постраждалим. А на сьогоднішньому засіданні РНБО, яке відбуватиметься у Криму заслуховуватимуть звіт уряду щодо ліквідації наслідків аварії.

Представники Міністерства з питань надзвичайних ситуацій запевняють: ситуація на місті ліквідації аварії стабільна. Речник Львівського управління МНС Павло Василенко повідомив Радіо Свобода, що сьогодні рятувальники продовжуватимуть піднімати цистерни з жовтим фосфором.

За його словами, на місті працюватимуть рятувальники МНС разом з аварійними бригадами Львівської залізниці та фахівцями з Казахстану. Вони обстежуватимуть цистерни, герметизуватимуть, будуть піднімати їх і готувати для завантаження.

«Головним завданням залишається робота пожежно-рятувальних підрозділів МНС. Цілодобово здійснюється подача води та механічної піни на охолодження перекинутих цистерн, для попередження контакту фосфору з атмосферою. Задіяні 36 ланок пожежно-рятувальної служби», – повідомив повідомив Радіо Свобода речник Львівського управління МНС Павло Василенко.

Наразі у лікарнях Львівщини перебуває більше 150 людей

За словами головного санітарного лікаря України Сергія Бережнова, отруєння фосфором було лише у рятувальників, які гасили пожежу: «Ті, хто гасив пожежу і надихався, ті й мали ознаки отруєння продуктами горіння фосфору. На сьогоднішній день всі вони виведені із цього стану і загрози їхньому здоров’ю немає. Все, більше ми ні у кого не виявляємо отруєнь фосфором».

Головний санітарний лікар запевняв кореспондентку Радіо Свобода, що по населених пунктах працюють бригади, щоб попередити небажане: «Оглянуто близько 16 тисяч людей, із них 152 госпіталізовані з метою уточнення діагнозу, встановлення можливих протидій. Лише з цією метою».

Тим часом на засіданні РНБО, яке сьогодні відбуватиметься у Лівадійському палаці в Криму, заслуховуватимуть звіт уряду щодо ліквідації техногенної аварії на Львівщині.

Учора Президент звинуватив уряд у замовчуванні реальних наслідків цієї аварії і назвав дії Кабміну щодо захисту жителів Львівщини недостатніми.

У понеділок у Львiвськiй областi зiйшли з рейок 15 цистерн iз жовтим фосфором, який рухався транзитом через Україну з Казахстану до Польщі. В зоні ураження опинилися 14 населених пунктів.
XS
SM
MD
LG