Доступність посилання

ТОП новини

Південно-східна Європа палає, а Британія під водою


Ірина Халупа Прага, 25 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Погода знову знущається над Європою. Південно-східна частина континенту буквально горить від спеки, а північно-західна, зокрема Великобританія, під водою. Таких повеней британці не бачили вже 60 років. Вчора евакуювали 2000 осіб з історичного університетського містечка Оксфорд.

Лісова пожежа
(Fars)
Рекордна спека далі мандрує південно-східною Європою. Вчора температура в Румунії досягла 44 градусів Цельсія. 30 осіб уже стали жертвами високої температури. Сотні інших, зокрема люди похилого віку, не витримують спеки і втрачають свідомість на вулицях міст.

Електроенергетична система країни стара і перевантажена, кожен намагається рятуватися за допомогою вентилятора чи кондиціонера. Вчора в Бухаресті повністю вибило електроенергію на 7 годин.

Надзвичайний стан

У Македонії спалахнули стихійні пожежі і уряд оголосив надзвичайний стан. Президент Бранко Црвенковськи для допомоги мобілізував армію. На допомогу Македонії Хорватія, Туреччина та Австрія відправили спеціальні пожежні літаки.

В Угорщині також горять ліси. Рятувальні служби кажуть, що висока температура в країні прискорила смерть майже півтисячі хворих та людей старшого віку.

Повінь у Оксфорді
(AFP)
Тисячі гектарів сербських лісів також знищені стихійними пожежами.

А в Британії дощі та дощі

Тим часом Великобританія під водою. Дощі не вщухають. Річки переповнені, земля вже неспроможна вбирати воду. Це найгірші повені, які переживає Британія за останні 60 років. Річка Темза вийшла з берегів після припливу надмірних вод її притоків.

У графстві Ґлостершир у південнозахідній Британії 350 тисяч осіб опинилися без питної води. Селище Тюксбері повністю було затоплене. Питну воду населенню розвозить британське військо.

Вода в Темзі піднімається. Сьогоднішній вечір буде найкритичнішим для містечок Редінґ, Генлі та Віндзор.
XS
SM
MD
LG