Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: На що схожі останні засідання уряду? Хто може зняти недоторканність з парламентаріїв? Хто породжує міфи наших днів?


Ірина Біла Київ, 26 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Засідання українського уряду починають нагадувати оперативні збори у тіньовому партійному штабі. Як там, так і тут ворога шукають буквально під кожним кріслом. Яскраве тому підтвердження, наголошує газета «Україна молода», постанова Кабміну про регламент власної діяльності. Нудний, на думку газетярів, за формою та змістом документ містить низку цікавих вимог. Скажімо, відтепер жоден міністр без благословіння Віктора Федоровича не може оприлюднювати будь-яку інформацію про хід засідання і давати свою оцінку позиції колег. Подробиці – в статті «Натяк від Прем''єра: у кращих домах Сицилії за таке відрізують язик...».

Журналіст «Газети по-київськи» скептично оцінює одне з передвиборчих гасел «Нашої України» про зняття недоторканності з народних депутатів. Це можна зробити лише внісши корективи до Конституції. А зробити це можуть лише самі парламентарії вже після обрання нової Верховної Ради. Докладніше – в статті «Каста недоторканних продовжує говорити замість робити».

Відомство Нестора Шуфрича після кількох місяців безрезультатних пошуків припинило шукати крокодила в Маріуполі, якого, всупереч запевненням фахівців про загибель тварини, продовжували бачити то там, то сям. А інші, не менш поважні відомства, стурбовані мутантом-горгулею, котрий проживає на ратуші в Коломиї. Але регулярно літає на промисел у сусідню область. Хто і для чого породжує подібні чутки? І чому ми їм віримо? Відповіді пропонує «Газета 24» у статті «Міфи наших днів».

Для того, щоб класична фраза «вкрав — випив — у тюрму» не стала реальною формулою життя колишніх злочинців, на Хмельниччині діє громадська організація, яка допомагає адаптуватися їм у сучасному суспільстві. Що чекає колишніх в’язнів на волі і як можна уникнути негараздів після звільнення з колонії, розповідає газета «Голос України».

До першого дзвоника лишається трохи більше місяця. За цей час батькам необхідно підготувати дитину до школи. Особливо майбутніх першокласників. Про психологічні тонкощі організації останнього місяця перед навчанням розповідає газета «Сегодня».
XS
SM
MD
LG