Доступність посилання

ТОП новини

У разі виходу Росії з Договору про звичайні збройні сили в Європі Україна вживатиме «адекватних заходів із урахуванням інтересів національної та регіональної безпеки»


Це буде «комплекс дипломатичних i військово-політичних заходів» відповідно до рішення РНБО з цього питання, заявив виконувач обов’язків міністра оборони України Леонід Поляков.

Як заявив виконувач обов’язків міністра оборони України Леонід Поляков, Україна «адекватно реагуватиме у відповідності з чинним законодавством, баченням Президента України як Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України i тими рішеннями, які ухвалюватимуться в Раді національної безпеки та оборони України».

При цьому в разі виходу Росії зі згаданого Договору Україна розглядатиме не тільки свої дії в односторонньому порядку, але й комплекс багатосторонніх дій із урахуванням інтересів і Росії, і європейських країн, а також таких важливих стратегічних партнерів України, як США i Канада, сказав Поляков на брифінгу в п’ятницю.

Це буде «комплекс дипломатичних i військово-політичних заходів» відповідно до рішення РНБО з цього питання, додав він.

У середу міністр закордонних справ Канади Пітер МакКей застеріг, що припинення Росією чинності Договору про звичайні збройні сили в Європі не повинне вплинути на прагнення й спрямування України і на вибори в ній.

Не можна допустити, щоб ці дії залякали людей або змусили їх пристати на хибне уявлення, ніби це певна відплата їм чи ніби це може дестабілізувати їхні демократичні сподівання й прагнення можливого вступу до НАТО й ЄС, заявив керівник канадської дипломатії.

Канада й інші країни мають «твердо стати на боці України» і «засвідчити їй міцну підтримку в цей важливий час», сказав МакКей.

Росія оголосила цього місяця, що припинить чинність Договору про звичайні збройні сили в Європі і пов’язаних із ним домовленостей.

Так постановив своїм указом Президент Росії Владімір Путін.

Він також подав до Державної Думи Росії законопроект про припинення участі його країни в цих міжнародних домовленостях.

Воно має набути чинності наприкінці цього року.
XS
SM
MD
LG