Доступність посилання

ТОП новини

МНС: Наслідки витоку соляної кислоти в Харкові ліквідували, небезпеки для життя населення немає


Як повідомили в головному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій у Харківській області, інцидент не залічують до надзвичайних ситуацій.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в головному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій у Харківській області, інцидент не залічують до надзвичайних ситуацій.

Соляну кислоту, що пролилася з цистерни на залізничне полотно, нейтралізували за допомогою соди. На саму цистерну в місці тріщини наклали спеціальний бандаж і перегнали її на станцію Безлюдівка, де є спеціальний відстійник для небезпечних об’єктів. Там соляна кислота з тріснутої цистерни могла стікати в підземний резервуар.

Залишки кислоти мають по тому перелити до спеціальної цистерни зі спецобладнанням, повідомили в Харківському управлінні МНС.

Аварія сталася через зношення цистерни. Її експлуатували 25 років, хоча термін експлуатації такого транспортного засобу становить 17 років.

Витік соляної кислоти з залізничної цистерни стався в четвер увечері на станції Основа в Харкові. У цистерні було 57,5 тонн речовини. Довжина тріщини в цистерні сягала 50 сантиметрів.

А в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Запорізької обласної державної адміністрації повідомили, що нинішній витік кислоти на Харківщині з цистерни запорізького підприємства «Кремнійполімер» – уже п’ятий аварійний випадок із вантажами цього підприємства за останні 4 місяці.

Запорізька обласна комісія з питань техногенної безпеки надзвичайних ситуацій у п’ятницю заборонила держпідприємству «Кремнійполімер» здійснювати відправку небезпечних речовин без додаткового контролю.

Комісія також зобов’язала підприємство провести техобстеження стану рухомого складу, забезпечити усунення виявлених порушень, ремонт рухомого складу, а також звернутися в прокуратуру з проханням ретельно розслідувати причини аварійних ситуацій, інформує агентство «УНІАН».
XS
SM
MD
LG