Доступність посилання

ТОП новини

Фракція Партії Регіонів не братиме участі у позачерговій сесії Верховної Ради, котру скликає на вівторок Олександр Мороз


Про це заявив у понеділок член Партії Регіонів Михайло Чечетов. Тоді як КПУ має намір взяти участь у позачерговій сесії Верховної Ради V скликання. А опозиція заявляє про незаконність намірів Олександра Мороза. Лідер Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Луценко охарактеризував як «агонію» те, що Мороз видав розпорядження про скликання 31 липня позачергової сесії Верховної Ради: «Я не сприймаю подібні його заяви, рішення та потуги, оскільки Верховна Рада нелегітимна».


Про це заявив у понеділок член Партії Регіонів Михайло Чечетов.

Тоді як КПУ має намір взяти участь у позачерговій сесії Верховної Ради V скликання.

Народний депутат V скликання від фракції КПУ Леонід Грач у понеділок заявив: «Звичайно, ми підемо на позачергову сесію парламенту. Саме вона допоможе визначити, які з політичних сил дійсно виконують дані обіцянки і слідують вимогам українського законодавства».

Опозиція заявляє про незаконність намірів Олександра Мороза

Один з лідерів блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко вважає незаконним намір Олександра Мороза провести 31 липня позачергову сесію Верховної Ради 5-го скликання. Про це він заявив у неділю на Хмельниччині.

Кириленко наголосив, що сьогодні у Верховній Раді немає 300 народних депутатів, нагадавши, що на минулій сесії парламенту було зачитано 167 заяв депутатів від фракцій БЮТ та «Наша Україна» про припинення повноважень. Таким чином, зазначив Кириленко, позачергова сесія парламенту 31 липня буде не чим іншим як «зборами депутатів під куполом».

При цьому В’ячеслав Кириленко зауважив, що ці збори відбуватимуться за державні кошти. Він закликав Олександра Мороза і Адама Мартинюка у зв’язку з цим подумати про кримінальну відповідальність у зв’язку з незаконним використанням державних коштів. «Якщо вони хочуть, то нехай у своїх офісах на Печерську такі збори проводять», – сказав В’ячеслав Кириленко.

Лідер Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Луценко охарактеризував як «агонію» те, що Мороз видав розпорядження про скликання 31 липня позачергової сесії Верховної Ради: «Я не сприймаю подібні його заяви, рішення та потуги, оскільки Верховна Рада нелегітимна».

А БЮТ назвав скликання Олександром Морозом сесії Верховної Ради 31 липня спробою зірвати позачергові вибори та «організувати путч ГКЧП».

«Політичний авантюрист Олександр Мороз сьогодні намагається організувати путч ГКЧП, завдання якого будь-якими засобами... персонально для Мороза зберегти посаду спікера...», – мовиться у заяві Блоку Юлії Тимошенко.

БЮТ наголошує, що розцінював би дії Мороза як політичну клоунаду, якби за них не було передбачено кримінального покарання.

28 липня прес-служба парламенту повідомила, що 27 липня голова Верховної Ради п''ятого скликання Олександр Мороз на вимогу 179 народних депутатів видав розпорядження про скликання 31 липня позачергової сесії Верховної Ради України 5-го скликання.

Матеріали до теми:

• Позачергова сесія: бути, чи не бути? • Партія регіонів не планує брати участі у позачерговій сесії Верховної Ради, яку скликає спікер Олександр Мороз
XS
SM
MD
LG