Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський на відпочинку у Кастель Ґандольфо


Наталка Кудрик Рим, 30 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Спека і задуха у Римі гонить мешканців подалі від міста. Папа Римський Бенедикт XVI також залишив ватиканські апартаменти і перебуває на відпочинку у літній резиденції в Кастель Ґандольфо, що неподалік столиці. Перед цим три тижні понтифік провів в альпійському селищі на півночі Італії. Під час відпустки Святіший отець продовжує спілкуватися з паломниками на теми глобальної політики.

Високогірне містечко Лорензаґо ді Кадоре, розташоване у Доломітових Альпах, шість разів приймало на відпочинок попереднього понтифіка Івана Павла Другого. Цього року Бенедикт XVI вирішив провести гірську відпустку в Лорензаґо саме з нагоди 20-ліття першого приїзду Папи Войтила.

У п’ятницю ввечері, повернувшись з Альп до папської резиденції поблизу Рима, Святіший отець з посмішкою звернувся до паломників і жителів містечка. Він назвав Кастель Ґандольфо другою своєю батьківщиною.

Звідси походить земля Латинська

Кастель Ґандольфо – мальовничий край римських замків. Легенди розповідають, що у цих місцях народилися брати-близнюки Ромул та Рем і збулося пророцтво про заснування Вічного міста, тобто звідси походить земля Латинська. Папська вілла розташована на березі вулканічного озера Альбано, котре славиться синьою і кристалічно чистою водою. Довкола – живописна панорама приозерних пагорбів та квітучих дерев, які цвітуть і взимку.

Святіший отець любить демонструвати ці краєвиди почесним гостям, виходячи з ними на терасу. Однак цього літа приватних аудієнцій не передбачено. Бенедикт XVI проводить час у молитві і читанні. У літній резиденції він пробуде до кінця вересня, щоправда, 7 вересня вирушить звідси з апостольською поїздкою до Австрії.

У неділю на зустрічі з вірними у Кастель Ґандольфо під час традиційної молитви «Ангел Господній» глава Римо-католицької церкви акцентував увагу на проблемах міжнародної політики, зокрема нерозповсюдженні атомної зброї.

За словами понтифіка, атомні технології слід розробляти, але у мирних цілях для розвитку суспільства. Таким чином, зазначають оглядачі, Папа вкотре підтвердив чітку позицію Ватикану щодо намагань Ірану створити ядерну зброю. На думку понтифіка, атомні держави поступово мають роззброюватися і допомагати країнам, котрі потребують мирного атому.

Бенедикт XVI звернувся зі словами підтримки до групи корейських заручників в Афганістані, яких минулого четверга захопили таліби. Папа Римський засудив звичку озброєних угруповань використовувати невинних осіб заради власних цілей. Водночас речник руху «Талібан» через агентство «Franсe Presse» дорікнув понтифіку, що він мав би опікуватися і цивільними жертвами американських та натівських бомбардувань.
XS
SM
MD
LG