Доступність посилання

ТОП новини

Cесії не буде...


Тетяна Ярмощук Київ, 30 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) - Позачергової сесії Верховної Ради, яку на завтра обіцяв Олександр Мороз і яка мала стати топ подією цього політичного тижня, найімовірніше, не буде. Представники Партії регіонів вирішили не брати у ній участь. Як таке рішення оцінюють соціалісти і опозиціонери, і яку мету переслідував Олександр Мороз, намагаючись зібрати депутатів під куполом?

«Сесії не буде», – так відмову Партії регіонів від участі у позачерговому засіданні парламенту прокоментував заступник керівника фракції Василь Кисельов.

Якщо регіонали не братимуть участи у засіданні, тоді немає сенсу його збирати, оскільки кворуму все одно не буде, каже соціаліст Віталій Шибко. Рішення ж соратників по коаліції пан Шибко називає помилковим і каже, що вони розвірилися у можливостях цієї Ради.

Політичні ігри

Опозиція, зокрема, Блок Юлії Тимошенко, заявляла, що скликаючи позачергову сесію, Олександр Мороз намагався зірвати дострокові вибори. Бютівець Микола Сивульський вважає, що соціалісти хочуть чисто політично зіграти, щоб знову поставити країну перед фактом, що Мороз таки свій план реалізує. «Він ніяк не хоче йти на вибори, і готовий свою політичну агонію перетворити в агонію всієї країни» ствреджує Сивульський.

На думку ж політолога Тараса Березовця, намагаючись зібрати позачергове засідання, Олександр Мороз хотів знешкодити одну з підстав для розпуску парламенту – адже Президент отримує таке право, якщо впродовж 30 днів депутати не збираються на сесію.

Відповідно до третього Указу Президента про розпуск парламенту, виданого після домовленостей між Віктором Ющенком, Віктором Януковичем та Олександром Морозом, дострокові вибори мають відбутися 30 вересня.

Тим часом, представники Партії регіонів кажуть, що наразі очікують четвертого Указу Президента про призначення позачергових виборів, який, згідно з Конституцією, глава держави мав би оприлюднити за 60 днів до виборів. Нашоукраїнці ж переконані, що вибори можуть відбутися і без такого Указу.
XS
SM
MD
LG