Доступність посилання

ТОП новини

Чим невдоволені таксисти та автоперевізники


Леся Бакалець Київ, 31 липня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - За місяць таксисти погрожують влаштувати загальнонаціональний страйк. У разі незадоволення їхніх вимог вони обіцяють перекрити дороги.

(RadioSvoboda.Ua)
Перше, що не влаштовує таксистів,— нові телефонні номери їхніх служб. З жовтня цього року вони перетворяться з тризначних на чотиризначні, а це на думку Володимира, менеджера одного зі столичних таксі, не тільки незручно. Клієнти просто плутатимуть номери, рідше звертатимуться за послугами, в результаті чого таксисти матимуть збитки. Окрім цього, каже Володимир, телефонний номер є вже своєрідним брендом, і в те, щоб він був відомим, вкладалися гроші. «Наш номер, який розкручувався роками, дістанеться якійсь організації. За старою пам’яттю будуть нібито нам дзвонити, а попадати на інших. У них буде тільки головний біль», — переконаний Володимир.

В «Укртелекомі», який і буде проводити зміну номерів, кажуть, що головний біль матимуть телеоператори: треба й комп’ютери перепрограмувати і людям розповісти про нові номери.

Чи запам’ятають клієнти новий номер?

Заступник голови правління «Укртелекому» Ігор Сиротенко не розуміє претензій таксистів. Він переконує — зміна номерів має загальнонаціональне значення, і збитків від таких змін у таксистів не буде. Клієнти просто запам’ятають новий номер — і все. «Якщо і буде скорочення кількості викликів до таксі, то не на довго і не буде це суттєвим, досвід це показує», — стверджує Сиротенко.

Пункт другий, який може спричинити страйк усіх таксистів по всій країні, це наказ Міністерства транспорту та Міністерства закордонних справ щодо нерегулярних перевезень. Це так звані автобуси на замовлення. Вони їздять по маршруту тільки час від часу, саме до них тепер і буде більше вимог.

Контроль за нерегулярними перевезеннями

За словами Андрія Корчинського, голови Асоціації вільних профспілок автотранспортників України, це означає, що приватна особа, чоловік, який вирішив підзаробити час від часу, повинен буде перед кожним рейсом проходити медобстеження, механічний огляд свого транспорту на рівні з постійними перевізниками. Андрій Корчинський зауважує, що водіями навіть постійних рейсових автобусів такі перевірки виконуються дуже рідко.

На думку Андрія Корчинського, вимоги постійного технічного огляду та дозволів від різних відомств зроблять бізнес просто збитковим. Цю тезу заперечує Вікторія Бутенко, керівник прес-служби Міністерства транспорту України: «Головна мета – не зробити перевізників бідними, а гарантувати безпеку пасажирам». Єдине, що передбачає новий наказ, це додаткові погодження перевізників з Міністерством транспорту, які є абсолютно безкоштовними, але обов’язковими як додатковий контроль.

Вікторія Бутенко каже, що робити тіньовий бізнес на видачі таких погоджень Міністерство не збирається, а профспілка таксистів готується до страйку, якщо до початку вересня такий наказ не скасують.
XS
SM
MD
LG