Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК критикує Кабмін за невизначення порядку й строків формування держреєстру виборців


Про це сказано в заяві Центральної виборчої комісії, оприлюдненій під заголовком: «Із хворої голови на здорову, або хто насправді гальмує реалізацію Закону про Державний реєстр».

Про це сказано в заяві Центральної виборчої комісії, оприлюдненій під заголовком: «Із хворої голови на здорову, або хто насправді гальмує реалізацію Закону про Державний реєстр».

ЦВК спростовує твердження Кабміну про те, що уряд вирішив практично всі питання реалізації закону про держреєстр, які входять до його компетенції.

«На жаль, донині уряд для виконання статті 35 Закону не прийняв головного, фактично стрижневого акту, яким має бути визначено порядок і строки формування інформаційно-комунікаційної системи Реєстру, що створює нормативно-правову основу для відповідних дій ЦВК», – сказано в заяві.

Зокрема, зазначається, що на утримання органів реєстру держбюджетом було виділено 52,7 млн. гривень, які зараз «зависли в повітрі» до створення цих органів; у той же час, термінові витрати було забезпечено тільки на 19% – так, на побудову самої телекомунікаційної системи реєстру було виділено на 59 млн. гривень менше, ніж потрібно.

Нещодавно Кабінет Міністрів обвинуватив ЦВК у завищенні витрат на наповнення Державного реєстру виборців і затягуванні його формування.

Президент Віктор Ющенко, Прем''єр-міністр Віктор Янукович і Голова Верховної Ради Олександр Мороз домовилися створити державний реєстр виборців до позачергових виборів Верховної Ради, запланованих на 30 вересня.

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що відсутність державного реєстру виборців незначно вплине на прозорість виборів. А Комітет виборців прогнозує проблеми на позачергових виборах Ради через неготовність реєстру виборців.
XS
SM
MD
LG