Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Що шукають в Інтернеті українці? Кому загрожує Чорноморський флот Росії?


Ірина Біла Київ, 1 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua)


В українських користувачів Інтернетом з’явилися нові пріоритети. Як інформує «Газета 24», останнім часом у пошуковій системі українці слово «банк» стали вживати частіше, аніж слово «знайомства». Експерти пояснюють це підвищенням добробуту громадян країни. Докладніше – в статті «Банки замість порно».

Один із батьків-засновників партії «Наша Україна» Павло Жебровський розповідає в цьому ж числі «Газети 24» про своє бачення реформування країни і розвитку партії. Політик стверджує, що факти, оприлюднені в деяких ЗМІ проти Юрія Луценка, «чорний піар». Бо «якби такі факти були, то Генпрокуратура, яку контролюють донецькі, вже підняла б це питання і ним всіляко б спекулювала».

Росія повинна платити Україні за перебування Чорноморського флоту в Криму 2 млрд. доларів за рік. Про це в інтерв’ю газеті «Діло» заявив перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко. Взагалі ж, Росія повинна готуватися до того, щоб своєчасно перебазувати Чорноморський флот із території України, оскільки це проблема для національної безпеки країни. Публікація називається «Головний по флоту».

Від 1 січня 2008 «прикордонний кисень» для громадян України буде перекритий. Адже її найближчі європейські сусіди долучаються до Шенгенської угоди. До «Європи без кордонів» зараховують Польщу, Словаччину, Угорщину, Чехію, Румунію – загалом 10 новоспечених членів ЄС. Чи зміняться правила отримання для українців віз і скільки це коштуватиме, розповідає газета «Україна молода» у статті «Шенгенські ґрати».

Щорічно влітку на ринок праці прибуває нова партія дипломованих фахівців. Одні, боячись продешевити, вимагають надто високу зарплату. Інші, навпаки, продають свої здібності за мізер. Як стверджує газета «Сегодня», і перший, і другий варіант – крайнощі. Вдаються до них через незнання реальних зарплат, на які можуть розраховувати молоді спеціалісти. Скільки ж згодні платити роботодавці молодим і недосвідченим і які якості хочуть в них бачити в обмін на зарплату? Про це – в статті «Зарплата на старті».
XS
SM
MD
LG